Manşetler

Samsung Galaxy S5’in plastikten yapılmış ve parmak izi okuyuculu iki farklı versiyonu olacak

Samsung önümüzdeki ilkbaharda satışa çıkması beklenen Galaxy S5 için iki farklı versiyon düşünüyor. Daha önce bunlardan bir tanesinin alüminyum olacağı söyleniyordu, ancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre her ikisi de plastik gövdeye sahip olacak.

samsung-galaxy-s4-inceleme-00021

Analist bu versiyonlardan birini “Prime”, diğerini de “Standard” olarak adlandırıyor. İki versiyonlu pazarlama stratejisini Apple’ın da 2013 sonbaharında çıkardığı iPhone 5s ve iPhone 5c cihazlarıyla uyguladığını görmüştük.

Her iki cihaz da 5.2 inç ekrana sahip olacak. Prime modelinin ekranının 1440 x 2560 çözünürlük ve 565 ppi piksel yoğunluğu sunması, Standard modelin ise 1080 x 1920 piksel çözünürlük ve 423 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranı barındıracağı tahmin ediliyor. İşlemci tarafına baktığımızda, Kuo’nun Prime versiyonu için 32-bit sekiz çekirdek Samsung Exynos 5430 işlemciyi, Standard model için de 32-bit dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemciyi işaret ettiğini görüyoruz.

Kuo gelecek nesil Samsung cihazlarında bulunacağı söylenen parmak izi okuyucusuyla ilgili duyduklarımızı tekrarlarken bu teknolojinin telefonun neresine yerleştirileceği noktasında bir yorumda bulunmadı. Daha önce çıkan dedikodular Samsung’un parmak izi sensörünü, iPhone 5s ve HTC One max’teki konumlardan farklı olarak, ekranın altına yerleştireceği ve böylelikle güvenlik kontrolünün daha zahmetsiz şekilde gerçekleştirileceği söylenmiş.

Samsung’un Galaxy S5’te iris göz tarama teknolojisine de yer vereceği iddia edilmişti. Hatta Samsung’un mobil işlerinden sorumlu idari başkan yardımcısı Lee Young Hee bu imkanın üstünde çalıştıklarını belirtmişti. Ancak Korea Herald’ın haberine göre, göz takip teknolojisi özellikle karanlık ortamlarda iyi işlememesi sebebiyle rafa kaldırıldı.

Analistin diğer teknik özellik tahminleri arasında 3 GB RAM, 16 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, üç boyutlu hareket komutları desteği ve 2850 mAh kapasiteli batarya da bulunuyor. Bu arada çeşitli sızıntılar TouchWiz kullanıcı arayüzünde de kapsamlı değişikliklerin olacağını işaret ediyor.

Samsung’un Galaxy S5’i mart veya nisan ayında, yenilenmiş Samsung Galaxy Gear akıllı saatle birlikte piyasaya sürmesi bekleniyor. Yeni amiral gemisinin 23 Şubatta, MWC’den hemen önce düzenlenecek Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılabileceği iddia ediliyor. Bununla birlikte mart ayında Londra’da düzenlenecek ayrı bir etkinlikte tanıtılması da ihtimaller arasında bulunuyor.

İlgili >> PhoneArena

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER