Teknoloji

Samsung Galaxy S5 Mini sızıntısı parmak izi tarayıcısı ve kalp atış hızı sensörünü işaret ediyor

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S5’in mini versiyonuna dair sızıntıların sayısı her geçen gün artıyor. Sızan fotoğraflar ve benchmark test sonuçları sayesinde cihazın pek çok özelliği şimdiden ortaya çıkmış durumda. SamMobile tarafından yayınlanan fotoğraflarda Galaxy S5 Mini’nin ağabeyi Galaxy S5 ile birebir aynı olan arka paneli net biçimde görülüyor. Gelen son haberlere göre, güç girişinde bir koruma olmamasına rağmen, Galaxy S5 Mini IP67 toz ve su korumasına sahip olacak.

samsung-galaxy-s5-mini-1

Fotoğraflarda Galaxy S5 Mini’nin parmak izi tarayıcısı ve kalp atış hızı sensörü barındıracağı da açıkça görülüyor. Parmak izi tarayıcısının, Galaxy S5’te olduğu gibi, ödemeleri onaylamak için PayPal’le birlikte çalışması bekleniyor. Benchmark sonuçlarıysa Galaxy S5 Mini’nin ağabeyine kıyasla hem boyut hem de güç bakımından daha küçük olacağını ortaya koyuyor. 4.5 inç, 720p Super AMOLED ekran Gorilla Cam 3’ün altında yer alıyor. Dört çekirdekli 1.4 GHz Exynos 3 işlemciye dçrt çekirdekli Mali 400 grafik işlemcisi, 1.5 GB RAM ve genişletilebilir 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. 8 megapiksel arka kamera, 1.2 megapiksel ön kamera, Android 4.2.2, farklı kullanım modları ve Galaxy S5’in diğer ekstra yazılımları Galaxy S5 Mini’nin özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung’un Galaxy Tab S için New York’ta düzenleyeceği etkinlikte Galaxy S5 Mini’yi de resmen duyurabileceği söyleniyor.

İlgili >> SamMobile

İLGİLİ HABERLER