Teknoloji

Samsung Galaxy S5 mini: 4.5 inç ekran, dört çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera

samsung-galaxy-s5-mini-010714-9

Samsung Galaxy S5 mini ile birlikte bir kez daha amiral gemisi Galaxy S telefonunun tasarımını, daha küçük boyutlar ve düşük profilli teknik özelliklerle birlikte sunuyor.

Yeni kompakt Android akıllı telefonu geçen yılki Galaxy S4 mini’nin 4.3 inç boyutlu ekranından farklı olarak 4.5 inç ekran barındırıyor. Tasarım ise Galaxy S5’inkine epey benziyor. “mini” takısının eklenmesine bağlı olarak sadece boyutlarda değil, teknik özelliklere dair rakamlarda da birtakım azalmalar görülüyor. Sonuç olarak karşımıza amiral gemisi Galaxy S5’ten daha az güçlü bir telefon çıkıyor.

Samsung Galaxy S5 mini’de 1.4 GHz dört çekirdekli işlemci, 1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası bulunuyor. 131.1 x 64.8 x 9.1 mm.’lik boyutlara sahip olan telefonda 2100 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. Telefonun gövdesinin suya ve toza dayanıklılığı IP67 sertifikasıyla belgeleniyor.

Galaxy S5’teki 16 megapiksel kamera Galaxy S5 mini’de yerini 8 megapiksel kameraya bırakıyor. Otomatik odak ve LED flaş özellikli bu kamera Full HD video kaydı da gerçekleştirebiliyor. Öndeki 2.1 megapiksel kamera da Full HD video desteğine sahip.

Her ne kadar donanımda birtakım eksiltmeler söz konusu olsa da,  Galaxy S5’in kalp hızı monitörü, parmak izi okuyucusu korunmaya devam ediyor. Android 4.4 KitKat ile yüklü olarak çıkacak bu akıllı telefonda Galaxy S5’teki gibi TouchWiz kullanıcı arayüzü ve yazılım tabanlı özellikler de bulunacak.

Samsung Galaxy S5’in siyah, beyaz, elektrik mavisi ve bakır altın renk seçenekleriyle satışa çıkacak. Güney Koreli şirket telefonun fiyatını açıklamadı, ancak ilk olarak bu ayın başlarında Rusya’da piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Galaxy S5 mini’yi çok yakında Türkiye’de de göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER