Manşetler

Samsung Galaxy S5 kutusuna ait olduğu iddia edilen fotoğraf cihazın özelliklerini ortaya koyuyor

Samsung’un merakla beklenen yeni gözde telefonu Galaxy S5’in özellikleri cihazın kutusuna ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafın internete sızmasıyla ortaya çıktı. Söz konusu fotoğrafta yer alan özellikler bugüne kadar ortaya atılan iddialarla örtüşürken, Galaxy S5’in 24 Şubatta Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması ihtimalini biraz daha kuvvetlendirdi.

samsung-galaxy-s5-kutu-120214

Samsung Galaxy S5 adını taşıyan siteye isimsiz bir kaynak tarafından gönderilen fotoğrafa bakıldığında Galaxy S5’in dört çekirdekli 2.5 GHz işlemciye, 3 GB LPDDR3 RAM ve 2560 x 1440 piksel gibi etkileyici bir çözünürlükte 5.25 inç Super AMOLED ekrana sahip olduğu görülüyor. Kamera için verilen rakamlar ise daha önceki dedikodularda telaffuz edilenlerden ayrılıyor. Fotoğrafta Galaxy S5’in 20 megapiksel bir kameraya sahip olduğu bilgisi yer alıyor, ancak 4:3 olan görüntü oranının 16:9’a çevrilmesi durumunda bunun 16 megapiksele dönüşeceğini belirtmek gerekiyor. Söz konusu kamerayla 4K UHD olmasa bile 1080p video kaydı yapılabildiği bilgisi de fotoğraftan alınabiliyor.

Galaxy S4’teki 2600 mAh kapasiteli pil S5’te yerini 3000 mAh kapasiteli bir versiyona bırakıyor. Ekranın büyüdüğü, çözünürlüğünün arttığı ve işlemcinin kuvvetlendiği bir ortamda Galaxy S5’in pilinin de selefindekine benzer bir kullanım süresi sağlaması öngörülüyor. Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkacak olan Galaxy S5’te IR Smart Remote, GPS, GLONASS ve LTE bağlantı özelliklerinin yer alamsı bekleniyor.

İlgili >> SamsungGalaxyS5.nl

İLGİLİ HABERLER