Teknoloji

Samsung Galaxy S5 incelemelerinden derlemeler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un en yeni akıllı telefon Galaxy S5 piyasaya çıkmaya hazır. Bugün İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye lansmanıyla birlikte Samsung’un beşinci nesil Galaxy S akıllı telefonunun ülkemizdeki akıbeti de netleşmiş olacak. Hemen ardından Türkçe incelemeleri de görmeye başlayacaksınız. Eğer Samsung bize de Galaxy S5 gönderirse, bu telefonun detaylı incelemesini Teknoblog’da da okuma şansına erişeceksiniz.

Glam_Galaxy-S5_Group

Galaxy S5’in yurt dışındaki teknoloji sitelerinde ve bloglarında incelemelerini okumaya başladık. Bu incelemeler sayesinde İngilizce veya başka dil bilenler şimdiden bu telefon hakkında belirli bir fikir elde etme şansına erişiyor.

5.1 inç, 1080 x 1920 piksel Super AMOLED dokunmatik ekrana sahip olan Samsung Galaxy S5, 432 ppi’lik piksel yoğunluğuyla geçen yılın Galaxy S4’ünün ekranına göre biraz daha az keskinliğe sahip. Çünkü Galaxy S4 aynı çözünürlüğü köşeden köşeye 5 inç uzunlığunda bir ekranda sunuyordu. Digital Spy, Galaxy S5’in ekranının belki en iyisi olmasa da en iyileri arasında yer aldığını belirtiyor.

Galaxy S5’in ana ekran tuşunun içinde Parmak izi Sensörü gizli. USA Today, parmak izi sensörünün, daha önce test ettikleri başka bir Galaxy S5’tekine göre daha az düzgün şekilde çalıştığını, iPhone 5s’in parmak izi okuyucusunun daha iyi işlediğini söylüyor. The Telegraph ise buna alışmak için bir süre kullanmanın gerektiğini, parmak izi okuyucusunun özellikle PayPal ödemelerinde yardımcı olduğunu dile getiriyor. Samsung, parmak izi okuyusuyla mobil ödemelerin gerçekleştirilmesi noktasında PayPal ile işbirliği yapıyor.

Galaxy S5’te kalp ritmini ölçen bir donanım da yer alıyor ve bu sensör arkada, kameranın hemen altında yer alıyor. Stuff, bu sisteme kolay erişildiğinin ve yapılan okumaların TomTom Multi-Sport Cardio gibi, bu iş için özelleşmiş cihazlarla karşılaştırıldığında doğru olduğunun altını çiziyor.

Pocket Lint ise Samsung Galaxy S5’in pil ömrünün gerçekten iyi olduğuna dikkat çekiyor, tüm gün kullanıldıktan sonra bile daha çalışacak güce sahip olduğunu yazıyor. Mashable sitesi bu telefonun geçiş yapılabilecek dikkate değer bir güncelleme olduğunu dile getirirken, özellikle telefonun boyut-kütle oranının mükemmel olduğunun altını çiziyor.

The Inquirer sitesi kamera tarafında üst sınıf özelliklere yer verildiğini, 16 megapiksel kamera ve 4K video kayıt yeteneklerinin takdiri hakettiğini söylüyor. Time da kameranın kullanıcıları memnun edecek fotoğrafları hızlı şekilde çekebildiğini belirtiyor.

Samsung Galaxy S5’in gövdesi suya dayanıklı. Wall Street Journal bu özelliği test etmek amacıyla cihazı margarita dolu bir kadehe sokuyor, tuvalete atıyor ve çilekli jelin içinde bir gece tutuyor. Tüm bu zorlu koşullara rağmen Galaxy S5’e bir şey olmuyor.

Benchmark testlerine bakıldığında Galaxy S5’in Qualcomm Snapdragon ekosistemi içindeki diğer cihazlarla başabaş performans gösterdiğini ortaya koyuyor. AnandTech tarafından gerçekleştirilen benchmark’larda Galaxy S5 çoğu kategoride HTC One (M8), Sony Xperia Z1s veya Google Nexus 5 gibi cihazlara geçiliyor.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER