Manşetler

Samsung Galaxy S5’te Google Now benzeri bileşenin ipuçları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un gelecek nesil akıllı telefon kullanıcı arayüzüyle ilgili detayları geçtiğimiz günlerde sızdıran @evleaks yeni sızıntılarla karşımızda. Yayınlanan ekran görüntüsü bir ana ekran bileşenini işaret ediyor gibi görünüyor. Samsung kullanıcıların bildirimlere ve telefondaki diğer içerik bazlı bilgilere kolay erişimi için görsel yönü kuvvetli bir bileşen hazırlıyor.

samsung-galaxy-s5-ekran-goruntu-dedikodu-200114

Söz konusu bileşen Google Now’ın yapısını da andırıyor. Aslında Google Now şu anda bile Samsung’un Android telefonlarında bulunuyor, ancak çok fazla ön plana çıkarıldığı söylenemez. Hazırlanan ana ekran bileşeni de tıpkı Google Now’da olduğu gibi çeşitli konuları kapsıyor. Sosyal medya paylaşımları, canlı uçuş bilgileri, spor karşılaşmalarına ait sonuçlar, hava durumu bilgileri, ödeme faturaları, konser bilgileri, yaklaşan randevular, gönderim bildirimleri ve sağlık verileri göze çarpan veriler arasında yer alıyor.

Google Now üzerinden geniş yelpazede bilgi sunmak amacıyla Google web geçmişi, Gmail hesabı, konum verileri gibi kullanıcı verilerini takip ediyor. Samsung’un Google verilerini mi kullanacağı, yoksa kendi veri izleme ve işleme yönteminden mi yararlanacağı şu an için bilinmiyor.

Sızdırılan ekran görüntüsü en son hâlini almış ekran görüntüsünden çok Samsung’un test ettiği bir kullanıcı arayüzü de olabilir. Yani, bu sızıntıyı Galaxy S5’te kesinlikle göreceğinize dair bir durum şu an için söz konusu değil. Şüpheyle yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER