Manşetler

Samsung Galaxy S5 ekranı altında parmak izi sensörü barındırabilir

Samsung’un da önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen Galaxy S5 akıllı telefonuna parmak izi okuyucusu eklemeyi planlandığı söyleniyor. Korea Herald tarafından dile getirilen bu iddianın aksine, Samsung’un güvenlik amacıyla iris tanıma teknolojisini sunacağı söyleniyordu.

samsung-galaxy-s4-inceleme-00024

Gazetenin haberine göre, Güney Koreli şirket Apple ve HTC’nin parmak izi sensörlerinden bir adım daha öteye gitmeyi ve sensörü ekranın altına eklemeyi planlıyor. Böylelikle kullanıcıların ekran kilidini açmak için parmaklarını ekran üstünde belirli bir noktada bekletmeleri yeterli olacak. Bu nokta büyük ihtimalle kilit ekranında kilit açma halkasının bulunduğu konum olacaktır.

Samsung’un mobil işlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Lee Young Hee bu ayın başlarında yaptığı bir açıklamada birçok insanın iris tanıma teknolojisine aşırı meraklı olduğunu ve bunu kullanmanın mümkün olup olmadığına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirmişti. Korea Herald’a göre, kullanıcının bulunduğu karanlık ortamlarda bu teknolojinin kullanımının zor olması nedeniyle iris teknolojisinin kullanılması düşünülmüyor.

Samsung Galaxy S5 ile ilgili olarak parmak izi sensörünün yanı sıra 2K QHD ekran, 20 megapiksel arka kamera, alüminyum ve plastik gövdeye sahip seçenekler gibi unsurlardan da söz ediliyor. Telefonun mart veya nisan ayında tanıtılması bekleniyor.

İlgili >> Korea Herald

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER