Teknoloji

Samsung Galaxy S5 Android 4.4.3 KitKat güncellemesini kısa zamanda alacak

Samsung akıllı telefon ve tabletlerine Android güncellemelerini en hızlı sunan üretici değil, ancak şirket bu durumu amiral gemisi Galaxy S5 ile biraz olsun değiştirmeyi planlıyor.

SamMobile sitesinin haberine göre Samsung Galaxy S5 üzerinde Android 4.4.3 KitKat sürümünün çalışmalarını yapıyor. Ne var ki, bu yeni sürümün ne zaman dağıtıma çıkacağı belli değil. Açıkça görülüyor ki, Samsung Android 4.4.3 ile birlikte kendi yazılım güncellemelerini de sunacak. Bu durumda Nexus cihazları Android 4.4.3 KitKat’ı aldıktan yaklaşık bir ay sonra Samsung Galaxy S5’te de bu yeni sürüm kullanılmaya başlayabilir. Türkiye’deki Galaxy S5’lere de takip eden 1-2 ay içinde söz konusu güncelleme gelebilir.

Google’ın bir süredir Android 4.4.3 KitKat güncellemesi üzerinde çalıştığı söyleniyordu, buna rağmen güncellemenin detayları bilinmiyor. Tabii ki, Google Android 4.4.3 KitKat’ı yayınlayıncaya kadar Samsung da Galaxy S5’i güncelleyemeyecek.

Ayrıca Samsung 2013 model amiral gemisi Galaxy S4 üzerinde de Android 4.4.3 güncellemesinin testlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca orta segment cihazlarda da Android 4.4.2 KitKat güncellemesinin sunulması planlanıyor.

SamMobile’ın yayınladığı dokümanlara göre, Galaxy Note 2 LTE, Galaxy S3 LTE, Galaxy S4 Mini, Galaxy S4 Mini LTE, Galaxy Note 3 Neo, Galaxy Grand 2, Galaxy Mega 5.8 ve Galaxy Mega 6.3 cihazları Android 4.4.2 sürümünü alacak. Bu cihazların Android 4.4.3’ü ne zaman alacaklarıysa şu an için bilinmiyor.

Bu arada Galaxy S3’ün uluslararası versiyonu da hâlâ Android 4.4 KitKat güncelleme takviminin dışında görünüyor.

Aşağıdaki dokümanlara göz atarak Samsung’un güncelleme yol haritası hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

samsung-galaxy-s5-android-4-4-2-kitkat-guncelleme-takvim-270514 samsung-galaxy-s5-android-4-4-3-kitkat-guncelleme-takvim-270514

İlgili >> SamMobile

İLGİLİ HABERLER