Teknoloji

Samsung Galaxy S5 Active ABD’de AT&T ile duyuruldu

Samsung’un hakkında dedikodu ve sızıntıları bir süredir ortalıkta dolaşan akıllı telefonu Galaxy S5 Active resmiyet kazandı. Ancak görünüşe göre, ürün şimdilik sadece ABD’de satılacak gibi görünüyor, çünkü duyurulan ürün bu ülkede faaliyet gösteren AT&T’ye özel bir model oldu.

samsung-galaxy-s5-active-300514

Geçen yıl piyasaya çıkan Galaxy S4 Active gibi S5 Active de Samsung Galaxy S5’in sağlam kasalı bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Telefonun gövdesi suya, toza ve şoka karşı IP67 ve MIL-spec 810G sertifikalarıyla belgelenmiş şekilde korunuyor. Aslında Samsung Galaxy S5’in standart versiyonu da suya ve toza karşı dayanıklı bir gövdeye sahip, ancak bazıları için, özellikle de inşaat ve benzeri sahalarda çalışanlar için sağlam gövdeli bir telefon daha fazla tercih edilebilir.

S4 Active’den farklı olarak S5 Active standart S5’e göre çok az eksiklikle geliyor. Dikkat çeken en önemli eksiklik ana ekran tuşunda parmak izi okuyucusunun bulunmaması. Bu da S5 Active sahipleri için çok da önemli olmayacaktır. Bunun dışında teknik özellikler S5’inkiyle aynı. 5.1 inç Full HD Super AMOLED ekran, Snapdragon 801 işlemci, 16 GB dahili hafıza, 2 GB RAM ve 16 megapiksel arka kamera başlıca teknik özellikler bulunuyor.

Samsung Galaxy S5 Active’in yeşil, gri ve kırmızı renk seçenekleri bulunacak. Telefonun ABD dışında diğer ülkelerde piyasaya çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> GSMArena

İLGİLİ HABERLER