Teknoloji

Samsung Galaxy S5 Active’e ait videolar internete sızdı

Samsung Galaxy S5’in Active etiketini taşıyan dayanıklı versiyonuna dair dedikodular bir süredir daha yüksek sesle konuşuluyor. Akıllı telefona ait kısa bir inceleme videosunun internete sızmasıysa Galaxy S5 Active’in piyasaya çıkışının tahmin edilenden de yakın olabileceğini gösteriyor. Şirketin geçtiğimiz şubat ayında tanıttığı Galaxy S5’in suya dayanıklı olması ekstra dayanıklı bir modele daha ihtiyaç olup olmadığını sorgulatsa da, Samsung’un Galaxy S4 ile girdiği yoldan dönmediği anlaşılıyor.

samsung-galaxy-s5-active-210514

Videoya bakıldığı zaman Galaxy S5 Active’in tasarım konusunda selefi Galaxy S4 Active ile önemli benzerlikler taşıyor. Ekranın altına yerleştirilen üç fiziki butonla akıllı telefonun suda veya eldivenlerle daha kolay kullanılması amaçlanmış. Galaxy S5 Active’in arka kapağında bulunan ve diğer dayanıklı cihazlarda da yer alan vida detayı dikkat çekiyor. Fakat bunun sadece tasarımsal bir detay olduğunu ve plastik arka kapağın yerinden çıkarılabildiğini belirtmek gerekiyor.

AMOLED ekran barındıran akıllı telefonun açılışında beliren animasyonda Galaxy S5 Active ismi açıkça görülürken, telefon, tıpkı Galaxy S5 gibi, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve TouchWiz arayüzünü barındırıyor. Videodaki cihazın AT&T için özel hazırlanmış olması ayrıca dikkat çekiyor. 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 2 GB RAM’e sahip olan Galaxy S5 Active’in arkasında 16 megapiksel kamera bulunacak.

İlgili >> Droid-Life

İLGİLİ HABERLER