Manşetler

Samsung Galaxy S4 Google Edition geliyor mu?

Google’ın günün ilerleyen saatlerinde düzenleyeceği ve yaklaşık üç saat sürmesi planlanan Google I/O açılış toplantısının önemli duyurulara ev sahipliği yapması bekleniyor. Geek.com sitesinin haberine göre bunların arasında Samsung’un Google için özel olarak hazırladığı Galaxy S4 de bulunuyor. “Galaxy S4 Google Edition” olarak adlandırılan cihazda Android’in ham sürümünün yüklü olarak geleceği iddia ediliyor.

samsung-galaxy-s4-on-inceleme-00026

Google I/O’daki kaynaklarına dayanarak bu haberi veren Geek, Samsung ve Google’ın ham Android sürümünü tercih eden kullanıcıları bu cihazla etkilemek istediği söyleniyor. Cihaz haziran ayında ABD’de, bu ülkede faaliyet gösteren T-Mobile tarafından çıkarılabilir. Belki de bu cihaz Google I/O’ya gelen ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtılacak bir ürün de olabilir, bu ihtimali de göz ardı etmemek gerek. Her ne olursa olsun Galaxy S4 Google Edition, Google’ın çeşitli üreticilerle işbirliği yaparak ürettiği ve saf Android deneyimi yaşatan Nexus cihaz programının bir parçası olmayacak.

Eğer gerçekten böyle bir cihaz tanıtılacak olursa, onu Türkiye’de görür müyüz? Geçtiğimiz sonbaharda yine Samsung tarafından üretilen Nexus 10 tablet Türkiye’de piyasaya sürülmemişti. Tabii ki, söz konusu telefon olunca durum farklı olabilir, ancak Samsung’un kendi arayüzü TouchWiz’in yüklü olduğu Galaxy S4’lerin oyun alanını saf Android’in yüklü olacağı Galaxy S4 Google Edition ile bölmeyeceğini düşünüyoruz.

İlgili >> Geek

İLGİLİ HABERLER