Manşetler

Samsung Galaxy S4 daha verimli bir ekran ve Note tarzı işlevler içerecek

Bu haftanın en önemli olaylarından bir tanesi Samsung Galaxy S4’ün tanıtılması olacak. Önümüzdeki perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 1’de başlayacak bir toplantıyla tanıtılacak olan bu gözde Android telefonuyla ilgili yepyeni bilgiler de açığa çıkmaya devam ediyor. Son olarak bu yeni nesil akıllı telefonun ekran teknolojisi hakkında bazı detaylar sızdı. Buna göre Samsung AMOLED ekranda “yeşil PHOLED” olarak adlandırılan yeni bir teknoloji kullanacak. Ayrıca cihaz Samsung’un Galaxy S ve Galaxy Note serileri arasında köprü vazifesi görecek bazı özellikleri de içerecek.

samsung-galaxy-s4-yesil-pholed-tanitim-110313

Samsung Galaxy S4’te yer alacak “yeşil PHOLED” teknolojisi şirket tarafından devrimsel olarak nitelendiriliyor. Yeşil PHOLED teknolojisinde yeşil-mavi renk kullanılarak ekranın verimliliği önceki AMOLED ekranlara göre yüzde 25 oranında artırılıyor. Bu durum batarya ömrüne de olumlu etkide bulunuyor.

SamMobile sitesinin paylaştığı bilgilere göre Samsung Galaxy S4, Xperia Sola’da da bulunan “floating touch” özelliğini içerecek. Bu sayede Galaxy S4 sahipleri telefonlarının bazı özelliklerini ekrana dokunmadan, parmaklarını ekran üzerinde havada hareket ettirerek gerçekleştirebilecek. Samsung bu teknolojiyi yeni tanıttığı Galaxy Note 8.0 üzerinde çalışan Flipboard gibi bazı uygulamalarda da kullanıyor. Bunun dışında Samsung Galaxy S4’ün Smart Scroll ve Smart Pause gibi, Smart Stay ve Smart Rotation teknolojilerine benzer şekilde göz hareketlerine bağlı olarak çalışacak işlevler içereceği söyleniyor.

İlgili >> SamMobile, SlashGear

İLGİLİ HABERLER