Teknoloji

Samsung Galaxy S4 Active’e ait görüntüler internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Galaxy S4 Active adıyla anılan yeni bir Galaxy S4 iterasyonu üzerinde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Dört çekirdekli 1.9 GHz işlemciye sahip olması beklenen cihaza ait olduğu iddia edilen görüntüler Hırvatistan kaynaklı olarak internete sızdı. Samsung’un Galaxy S4’te tasarımsal açıdan bazı değişiklikler yaptığı ve cihaza fiziki geri dönme ve menü tuşları eklediği görülürken, arka kasa tasarımı daha dayanıklı hale gelmiş gibi duruyor. GSMArena tarafından yayınlanan görüntüler Galaxy S4 Active’in tasarımını gözler önüne sererken, SamMobile tarafından yayınlanan ekran görüntüleri iki farklı Galaxy S4 modeline daha işaret ediyor.

samsung-gaalaxy-s4-active-200513

Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerinin evrensel uzaktan kumandalar olarak kullanılmasını sağlayan WatchON uygulamasının güncellemesine ait ekran görüntüleri, Galaxy S4 Active dışında S4 Mega ve S4 mini olarak adlandırılan iki modelin daha WatchON uygulamasının 5.0.4 sürümü tarafından desteklendiğini gösteriyor. Ekran görüntülerinin SamMobile tarafından yayınlanamasının ardından Samsung’un söz konusu telefonları uygulamanın bilgi kartından çıkardığı belirtildi.

samsung-watch-on-200513

AnTuTu tarafından gerçekleştirilen benchmark testleri Galaxy S4 Active’in Galaxy S4 tarafından belirlenmiş standartlardan uzaklaşmadığını ortaya koyuyor. Cihazda 1920 x 1080 Full HD ekran, Adreno 320 grafik işlemcisine sahip olduğu görülürken, cihazın fotoğraflarını çeken kişi Galaxy S4 Active’in ekran boyutunun 5 inç olduğunu söyledi. Galaxy S4 Active’de Samsung’un iç bileşenlerden ziyade dış donanımda değişiklik yapması bekleniyor. Samsung Galaxy S4’ün oldukça eleştirilen plastik kasasının Active’de yerini metal bir kasaya bırakacağı ve bu kasanın suya karşı dayanıklı olacağı da konuşulanlar arasında.

S4 mini’nin Galaxy S4’ün daha küçük bir versiyonu olması ve gözde modele kıyasla biraz daha mütevazı bileşenler barındırması bekleniyor. Samsung bu yöntemi daha önce de Galaxy S III için çıkardığı Galaxy S III mini’de uygulamıştı. S4 Mega’daysa S4 mini’nin aksine cihazın büyüyeceği düşünülüyor. Bu da Galaxy Note II’ninkine yakın bir ekran boyutunun cihazda kullanılabileceği anlamına geliyor.

İlgili >> GSMArena, SamMobile

İLGİLİ HABERLER