Manşetler

Samsung Galaxy S III Mini resmiyet kazandı

Samsung’un bu hafta çıkması beklenen akıllı telefonu Galaxy S III Mini Almanya’da düzenlenen bir etkinlikle birlikte resmen tanıtıldı. Galaxy S III Mini, Galaxy S III adını taşımakla birlikte ondan daha küçük boyutlara sahip olan, yine de kendi segmenti içinde iddialı olarak nitelendirilebilecek bir cihaz olma niteliği taşıyor. Telefonun teknik özelliklerine baktığımızda Galaxy S III Mini’nin orta sınıfı hedeflediğini görüyoruz.

galaxy-siii-mini-product-image4

Samsung Galaxy S III Mini beklendiği üzere 4 inç’lik, 800 x 480 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran, 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB ve 16 GB dahili bellek seçenekleri, 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası gibi özellikler barındırıyor. Galaxy S III’ün arkasında yer alan 8 megapiksellik kamera Galaxy S III Mini’de 5 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya dönüşüyor; önde yer alan ikinci kamera da sadece VGA çözünürlük desteğini barındırıyor. Kablosuz bağlantı tarafında WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS / GLONASS, HSDPA 14.4 Mbps mevcut.

Samsung Galaxy S III Mini Android 4.1 Jelly Bean ile yüklü şekilde çıkacak. Bunun üstünde her zaman olduğu gibi TouchWiz kullanıcı arayüzü de gelecek. Samsung Galaxy S III’te gördüğümüz Akıllı Bekleme, Akıllı Uyarı, Doğrudan Arama gibi kullanışlı özelliklerden Galaxy S III Mini kullanıcıları da yararlanabilecek. Tasarım açısından Samsung Galaxy S III’ün minyatürü gibi görünen bu cihazın orta sınıfa hareket ve rekabet getirmesini bekleyebiliriz. Tahmin ediyoruz ki, bu Android telefonu kısa bir süre içinde Türkiye’de de piyasaya çıkacaktır.

Galeri: Samsung Galaxy S III Mini
[nggallery id=1080]

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER