Manşetler

Samsung Galaxy S III 20 milyon satış rakamına ulaştı

Samsung’un gözde Android telefonu Galaxy S III büyük bir başarı göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz temmuz ayı sonunda 10 milyon satış rakamını geçen akıllı telefon geçen kısa zamanda bunu ikiye katlamayı başardı. Samsung, Galaxy S III’ün 20 milyon satış rakamına eriştiğini duyurdu. Böylelikle geçtiğimiz mayıs ayının başında duyurulan ve aynı ayın sonunda tüm dünyaya piyasaya çıkan, ayrıca haziran başında da Türkiye’ye giriş yapan bu cihaz 100 gün gibi kısa sürede 20 milyon gibi önemli bir rakama ulaşmış oldu.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00014

Samsung bölge bazında satış rakamlarını da paylaştı. Buna göre Galaxy S III Avrupa’da 6 milyon, Asya’da 4.5 milyon, Kuzey Amerika’da 4 milyon ve kendi ülkesi Güney Kore’de 2.5 milyon satış rakamına erişti. Galaxy S III için gelen ön siparişlerin miktarı sayının yükselmesinde önemli bir etken oluşturmuş olsa da, akıllı telefonun piyasaya çıktıktan sonra da momentumunu korumaya devam ettiği son satış rakamlarıyla birlikte iyice ortaya çıkmış oldu.

Samsung, Galaxy S III’ün satış hızı bakımından Galaxy S II’den üç kat, Galaxy S’ten ise altı kat daha iyi performans gösterdiğini de belirtti. Böylelikle yeni Galaxy seleflerinin başarısını daha da katlamış oldu. Geçen haziran ayında açıklanan rakamlara göre 24 milyon Galaxy S, 28 milyon da Galaxy S II cihazı satılmıştı.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER