Manşetler

Samsung Galaxy S2’de çift çekirdekli Orion işlemci ve 8 megapiksel kamera bulunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un “Evrim Kaçınılmaz” sloganıyla ipuçlarını verdiği yeni nesil Galaxy S ile tanışmak için MWC 2011’i merakla bekliyoruz. Bu lansmanın öncesinde Samsung’un en çok satan akıllı telefonlarından biri olan Galaxy S’in takipçisi olacak cihazla ilgili dedikodular gelmeye devam ediyor.

Dedikoduların kaynağı ise Samsung’un anavatanı. Nocut News’in haberine göre şirket içinde Samsung Seine olarak anılan Samsung Galaxy S2’de Samsung’un ARM Cortex A9 tabanlı, 1 GHz’lik hıza sahip Orion işlemcisi bulunacak. 8 megapiksellik kameraya sahip olacak bu telefon Android 2.3 Gingerbread ile çalışacak.

Galaxy S2’nin kamerasının 1080p Full HD video kayıt yeteneğine sahip olacağı belirtiliyor. 4.3 inç’lik, 800 x 480 çözünürlüklü Super AMOLED Plus dokunmatik ekrana sahip olacak bu cihazda Nexus S’teki gibi  Yakın Alan İletişimi desteğinin yer alması da bekleniyor. 1 GB RAM barındıracak olan cihazın 9.9mm’lik kalınlığa sahip birinci Galaxy S’e göre daha ince olacak şekilde sadece 9 mm’lik kalınlığa sahip olacağı belirtiliyor.

Samsung’un Orion işlemcilerinin örneklemesi 2010’un son çeyreğinde başlamıştı ve bu işlemcinin yılın ilk yarısında seri üretim safhasına geçmesi bekleniyordu. HDMI 1.3a portu üzerinden Full HD çıkış verebilen bu işlemcide gömülü GPS alıcısı da bulunuyor. Bu çift çekirdekli işlemcinin Samsung’un önümüzdeki haftalarda veya aylarda tanıtacağı yeni Galaxy Tab tabletlerde de yer alacak.

İlgili – Nocut News

İLGİLİ HABERLER