Teknoloji

Samsung Galaxy S25 serisinde pil ömrünü yapay zeka ile uzatacak

samsung galaxy s25

Samsung “yapay zeka” konusunu ocak ayından bu yana gündeminin en üst sırasında tutuyor. Şirket bu davranışı değiştirecek gibi de görünmüyor. Yapay zekayı her yere yaymayı planlayan Samsung, Galaxy S25 serisinin pillerini de bu genişleme hamlesine dahil edecek gibi görünüyor.

Yeni bir habere göre; Galaxy S25, S25+ ve S25 Ultra modelleri “Battery AI” adını taşıyan bir özellikle gelecek. Bu özellik sayesinde pil ömründe yüzde 10’a varan bir artış sağlanacağı söyleniyor.

Çinli üreticiler, Galaxy S serisine rakip olarak sundukları telefonlara yüzde 10 daha büyük pil koyarak daha uzun bir kullanım süresi sağlayabiliyor. Ancak bu çözümü basit gibi gören Samsung, tercihini pil ömrünü yapay zekâ ile artırmayı seçmişe benziyor.

Galaxy S25’e 5500 mAh kapasiteli bir pil yerleştirip bunun üstüne Battery AI ile pil ömrünü daha da geliştirmek de bir çözümdü. Samsung’un neden böyle bir yolu tercih etmediği merak konusu olsa da, şirketin bu soruya cevap vermeyeceğini de belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy S25 serisi ocak ayında tanıtılacak

En son söylentiye göre, Battery AI telefonun performansını etkilemeden genel çalışma süresini artırmak için gerekli olmayan görevleri ortadan kaldıracak. Yani muhtemelen CPU ve GPU hızında bir düşüş olmayacak. Ancak henüz bu konuda bir ayrıntı mevcut değil. Samsung Galaxy S25 serisinin tanıtılması için de önümüzde yaklaşık 7-8 aylık bir dönem olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER