Teknoloji

Samsung Galaxy S25 serisi için dikkat çekici işlemci iddiası

samsung galaxy s24 ultra inceleme samsung galaxy s25

Samsung Galaxy S25 serisiyle tanışmak için daha önünüzde uzun bir süre var. Ancak bu akıllı telefonlarla ilgili söylentiler şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Bu söylentilerin en yenisi, Samsung’un Exynos serisi işlemcilerini sevmeyenleri üzecek türden.

İddiaya göre, Güney Koreli şirket hâlihazırda Galaxy S25 serisinde sadece Exynos serisi işlemcileri kullanmayı planlanıyor. Samsung’un mevcut geliştirme zinciri çerçevesinde bu işlemcinin Exynos 2500 olması tahmin ediliyor. Ancak konu hakkında henüz resmi bir açıklama olmadığını belirtmek gerekiyor.

Samsung’un Galaxy S25 serisine yönelik bu yaklaşımını tüm bölgelerde uygulaması bekleniyor. Diğer taraftan, şirketin Galaxy Z Fold 7 ve Z Flip 7 modellerini de tüm bölgelerde Qualcomm Snapdragon serisi işlemciyle sunacağı söyleniyor. Bu işlemcinin Snapdragon Gen 4 olması çok muhtemel görünüyor. Güney Koreli şirketin giriş segmenti ve orta segment telefonların bulunduğu Galaxy A serisinde ise hibrit bir yaklaşım uygulaması bekleniyor. Şirketin bu seride kendisine ait Exynos işlemcilerin yanı sıra MediaTek’in işlemcilerine yer vereceği söyleniyor.

Burada bahsi geçen cihazların tanıtılmasına daha oldukça uzun bir süre olduğunu belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla söz konusu iddiaya temkinli yaklaşmakta fayda var. Bunlar henüz kaynaklar tarafından doğrulanmış iddialar niteliğinde değil.

Bu noktada Samsung’un Exynos 2500 işlemcisinin henüz resmiyet kazanmadığını da akıldan çıkarmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu işlemcinin performansı da belirsizliğini koruyor. Samsung’un yeni işlemcisiyle birlikte bir sıçrama yapması ve Qualcomm’un Snapdragon 8 serisiyle aradaki farklı kapatması da küçük de olsa ihtimaller arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy S25 serisi 2025’te gözler önüne çıkacak

Eğer bu beklenti gerçekleşirse, Samsung’un katlanabilir telefonlarını “cezalandırdığı” söylenebilir. Ancak bütün bunların henüz iddiadan ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. Samsung Galaxy S25 serisinin de mevcut S24 serisi gibi bölünmüş bir stratejiyle yola çıkması sürpriz olmayacaktır. Galaxy S25 serisinin takvimler 2025’e döndükten sonra tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu konuda yeni ve yer yer farklı söylentilerle karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER