Teknoloji

Samsung şarj hızında beklenen artışı Galaxy S24 Ultra ile yapacak

galaxy s23 ultra samsung galaxy s24 ultra

Samsung, 45W şarj desteğine sahip ilk telefonunu 2019’da çıkarmıştı. Şirket o tarihten bu yana şarj konusunda ileriye doğru bir adım atmış değil. Hatta 45W şarj desteği bile Güney Koreli teknoloji devinin portföyünde nadir görülen bir şey. Ancak Samsung Galaxy S24 Ultra ile birlikte beklenen ileri adım sonunda gelebilir. Şirketin elektrikli otomobillerde kullanılan “yığılmış pil” teknolojisiyle birlikte şarj hızını da yukarıya çekeceği söyleniyor.

Samsung’un bu teknolojiyi Galaxy S24 Ultra’da ve muhtemelen S24+ modelinde kullanması bekleniyor. Ancak bu konuda kararın tedarik zincirine bağlı olduğu belirtiliyor. Samsung’un hâlihazırda Çin’de yeni pillerle testler yaptığı ve üretim ekipmanlarını beklediği belirtiliyor.

Yığılmış pil teknolojisinin en önemli avantajlarından biri olarak hızlı şarj öne çıkıyor. S24 Ultra’da şarj hızının 45W’tan 65W’a çıkabileceği belirtiliyor. Hem S24 Ultra’nın hem de S24+’ın 5000 mAh pille geleceği, ancak S24 Ultra’nın soğutma sisteminin de varlığıyla daha yüksek şarj hızına ulaşacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra ve S24+’taki değişiklik S24’e uğramayacak

Samsung Galaxy S24 Ultra ve muhtemelen S24+’ta yapılacak değişiklik S24’e uğramayacak gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin üretim kapasitesi yeterli olmadığı için S24’te yine eski pil teknolojisine ve 25W şarj desteğine yer vereceği söyleniyor. Şirketin yığılmış pil teknolojisini 2024’te Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 modellerinde de kullanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER