Teknoloji

Samsung Galaxy S24 Ultra, 8K video kaydında daha iyi zoom yapacak

galaxy s23 ultra samsung galaxy s24 ultra

Samsung’un gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S24 Ultra‘nın dört kamera kurulumuna sadık kalacağı neredeyse kesinleşti. Şirketin bu yeni modeli, selefinin aynı ana, ultra geniş ve ilk telefoto kamerasını korurken, uzun menzilli telefoto kamerayı güncellemesi bekleniyor. Şimdi, telefon hakkında daha fazla detay sızdırıldı ve söylentilere göre Galaxy S24 Ultra, 8K video kaydında daha iyi zoom sunacak.

Galaxy S24 Ultra’da 5x Optik Zoom ile 8K Video Kaydı

Dedikodu kaynağı Ahmed Qwaider’e göre, Galaxy S24 Ultra 200MP ana kamera, 12MP ultra geniş kamera, 10MP telefoto kamera ve 50MP telefoto kamera kullanacak. Telefonun 5x’e kadar zoom yaparak 8K video kaydedebileceği bildiriliyor. Bu, daha yüksek çözünürlük ve daha büyük pikseller sunan ve böylece ışık toplama kapasitesini artıran güncellenmiş 50MP telefoto kamera sayesinde mümkün olabilir. Şu anki Galaxy S23 Ultra, 8K 30fps videoları kaydedebiliyor, ancak bu modda tüm zoomlama yetenekleri saf dijital zoom kullanıyor. Öte yandan, Galaxy S24 Ultra, 8K videoları kaydederken gelişmiş erişim sunacak 5x optik zoom lense sahip olacak.

Raporda ayrıca Galaxy S24 Ultra’nın 5x zoom ile portre modu sunacağı iddia ediliyor. Telefonun ayrıca gündüz ve düşük ışık koşullarında geliştirilmiş stabilizasyona sahip olduğu bildiriliyor. AI Object Aware Engine’in ön ve arka kameralarda çalıştığı belirtiliyor. Portre efektleri ve diğer eğlenceli görüntüleme özelliklerini sunabilmelidir. Ön tarafta, Galaxy S24 Ultra’nın Galaxy S23 serisinde görülen aynı 12MP selfie kamerasına sahip olduğu iddia ediliyor.

Galaxy S24, Facebook ve Instagram’da HDR Görüntü Kalitesi Sunabilir

Öte yandan Ahmed Qwaider, Samsung’un Facebook ve Instagram üzerinden gönderilen görüntü ve videoların kalitesini artırmak için Meta ile ortaklık yaptığını iddia ediyor. Bu ortaklık sayesinde kullanıcılar, Meta’nın sosyal medya uygulamalarına doğrudan sosyal medya uygulamaları içinde anıları yakalarken HDR görüntü ve videoları paylaşabilirler. Daha önceki bir raporda, Galaxy S24’ün kilit ekranı kısayolundan doğrudan Instagram ve Snapchat’a görüntüler paylaşabileceği iddia edilmişti.

Video: Samsung Galaxy S23 incelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER