Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinin “en iyi yapay zekâ” deneyimini sunmasını hedefliyor

samsung galaxy s24 ultra

Google kısa süre önce Magic Editor ve yapay zekâ tarafından oluşturulan duvar kağıtları gibi bir dizi yeni yapay zekâ özelliğini barındıran Pixel 8 serisini tanıtmıştı. İddiaya göre, Samsung Galaxy S24 serisiyle yapay zekâ konusunda Google’a meydan okumaya hazırlanıyor.

SamMobile sitesine konuşan isimsiz bir kaynak, Samsung’un S24 serisinde “şimdiye kadarki en gelişmiş yapay zekâya sahip akıllı telefonları” sunmayı hedeflediğini belirtti. Güney Koreli şirketin bunun için telefona doğrudan ChatGPT ve Google Bard’ın bazı yeteneklerini yerleştirebileceği söyleniyor. Sunulacak özellikler arasında kullanıcı girdileriyle “içerik ve hikâye oluşturma” gibi yeteneklerin de bulunabileceği belirtiliyor.

Samsung’un metinden resme özelliğini de Galaxy S24 serisinde sunabileceği belirtiliyor. Ancak şirketin bunun için mevcut bir üretken yapay zekâ modeli yerine kendi bünyesinde geliştirdiği bir çözümden yararlanmayı seçeceği tahmin ediliyor.

Güney Koreli şirketin yapay zekâ hamlesi kapsamında Bixby’ye de tekrar dokunabileceği belirtiliyor. SamMobile’ın haberinde Amazon’un Alexa’yı daha çok konuşturmak için üretken yapay zekâya odaklanmasına benzer bir şekilde Samsung’un da Bixby’yi daha akıllı ve insansı hâle getirmeye çalışabileceği belirtiliyor.

Samsung Galaxy S24 serisinde iki farklı işlemciye yer verecek

Galaxy S24 serisinde hem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 hem de Exynos 2400 işlemcilere yer verilmesi bekleniyor. S24 Ultra’nın sadece Snapdragon 8 Gen 3 ile gelmesi diğer iki modelin ise bazı bölgelerde Snapdragon 8 Gen 3 ve bazı bölgelerde Exynos 2400 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkması öngörülüyor. Hem Snapdragon 8 Gen 3’ün hem de Exynos 2400’ün yapay zekâ performansını artıracak niteliklere sahip olacağı belirtiliyor.

Samsung Galaxy S24 serisinin 2024’ün ilk ayında gözler önüne çıkması öngörülüyor. Dolayısıyla bu seri hakkındaki detayların ve konuşulanların değişebileceğini unutmamakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER