Teknoloji

Samsung Galaxy S22 Ultra kamerası için 200 megapiksel beklentisi

samsung galaxy s21 ultra

Samsung’un, 2022 yılında çıkmasını beklediğimiz Galaxy S22 Ultra’da ve, eğer söylentiler doğruysa, farklı üreticilerin bazı diğer cihazlarında görebileceğimiz 200 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörü üzerinde çalıştığı söyleniyor.

En son söylentiler, Ice Universe ve Digital Chat Station da dahil olmak üzere seri sızıntılardan bir dizi Weibo yayını sunan Çinli IT Home web sitesinden geliyor. Sensörün 1.28µm piksele sahip olacağı, 1/1.37 inç boyutunda olacağı ve 2021 yılı içinde duyurulacağı iddia ediliyor. Ayrıca piksel birleştirme teknolojisini kullandığı ve 16K video kaydını desteklediği de söyleniyor.

Samsung halihazırda 0.8µm piksel boyutlu 108 megapiksel çözünürlüklü bir sensör sunuyor. Şubat 2021’de ise 1.4µm piksel boyutuna sahip 50 megapiksel çözünürlüklü bir sensör duyurmuştu. 108 megapiksel sensör, Galaxy S21 Ultra’da bulunuyor, bu nedenle onun takipçisinin de yüksek çözünürlüklü kamera sensörü yolunda ilerlediğini görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Ayrıca şirket, Samsung Exynos hesabından bir tweet’te, Exynos 2100 yongasına atıfta bulunurken 200 megapiksel sensörden de bahsetti. İşlemci, çoklu kamera kurulumuyla 200 megapiksele kadar bir sensörü destekleyebilir.

Samsung’un 200 megapiksel sensörü kullanması beklenen ilk cihazı muhtemelen S22 Ultra’ya kadar görünmeyecek olsa da, Samsung ile kendi cihazları için çalıştığı söylenen başka üreticiler var. Çinli üretici Xiaomi ve ZTE‘nin her ikisinin de 200 megapiksel sensöre sahip akıllı telefonları için Samsung ile görüştüğü söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER