Manşetler

Samsung Galaxy S22 serisine olan ilgiyle kârını keskin şekilde artırdı

samsung mobil

Samsung Galaxy S22 serisinin satış performansı ve bellek çiplerine olan yoğun talep sayesinde 2022’nin ilk üç aylık döneminde operasyon kârında büyük artış kaydetti. Güney Koreli teknoloji devi, operasyon kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 oranında artırdı ve 14.12 trilyon wona (160,1 milyar TL) yükseltti. Samsung 77.78 trilyon won (904,3 milyar TL) konsolide gelir ile de kendi rekorunu kırdı.

Samsung’un bellek birimi 2022’nin ilk üç aylık döneminde de performansıyla dikkat çekmeyi başardı. Bellek çiplerinin fiyatlarının beklendiği kadar düşmemesi sayesinde bu birimin geliri piyasa beklentisini aştı. Birimin konsolide geliri 26.87 trilyon won (313 milyar TL) olurken, teşvikler ve mevsimsellik nedeniyle kârlılıkta küçük bir düşüş yaşandığı görülüyor. Yine de, PC ve sunucu çiplerine olan ilginin yüksek seyrettiği belirtiliyor.

Şirketin döküm iş kolu da bu birimin performansına şimdiye kadarki en yüksek çeyrek satışlarıyla katkı verdi. Birimin gelecekteki performansı için de iyimser görünen Samsung, bileşen tedariğindeki kesintilerin yılın ikinci yarısında da sürebileceğini ve durumun yakından takip edileceğini belirtti.

Mobil cihazlara olan talepte mevsimsel ve jeopolitik belirsizliklere rağmen bir düşüş söz konusu. Buna rağmen, Samsung’un mobil cihaz birimi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha yüksek gelir ve kâr açıklamayı başardı. Birim, 2022’nin ilk üç ayını 32.37 trilyon won (376,9 milyar TL) ve 3.82 trilyon won (44,4 milyar TL) kâr ile tamamladı.

Başta Samsung Galaxy S22 Ultra olmak üzere amiral gemisi telefonlara olan ilgi ve geniş 5G telefon yelpazesi, mobil biriminin gelir ve kâr artışında etkili oldu. S22 serisinin de dahil olduğu pek çok telefonda uygulamaların performansının yavaşlatıldığı iddiasına rağmen, serinin satışlarının S21 serisine kıyasla yüzde 20 daha fazla olması dikkat çekiyor. Mobil cihazlardaki bileşen sıkıntısının sürmesini bekleyen Samsung, buna rağmen Galaxy S22 serisinin bileşenlerinin bulunurluğunun artmasını öngörüyor. Şirket bu nedenle önümüzdeki çeyrekte de amiral gemisi telefonlarının satış grafiğini sürdürmeye odaklanıyor.

Samsung’un mobil ekran gelirleri de yılın ilk çeyreğinde üst sınıf ürünlere olan yüksek ilgiye paralel olarak arttı. Daha büyük ekranlarda ise QD monitörlerin ilgi gördüğü belirtildi. Şirketin TV birimi ise Rusya’nın Ukrayna işgali ve satışlardaki mevsimsel düşüş gibi nedenlerle diğer birimlerin gerisinde kalan bir performans sergiledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER