Teknoloji

Samsung Galaxy S22 serisinin bileşenleri için üretim başladı

samsung galaxy s22

Samsung, Galaxy S22 serisinde kullanılacak bileşenler için üretime başladı. Alman internet sitesi WinFuture’da yer alan habere göre; SM-S901, SM-S906, SM-S908 model numaralarını taşıyacak S22, S22 Plus ve S22 Ultra’nın bileşenleri için çarklar dönüyor.

Haberde üretimin sadece belli bileşenlerle sınırlı olduğu ve şimdilik esnek kablolar ile önemli olmayan diğer parçaların üretildiği belirtildi. Haftanın sonundan itibaren hedeflenen üretim hacminin on binlerce birime yükseldiği ifade edilirken; sadece kablo üretimi yapılmasına rağmen büyük ölçekte hatasız üretim konusunda sıkıntılar da yaşanıyor.

Samsung akıllı telefonları için bileşen üretimine genellikle duyurudan iki veya üç ay önce başlıyor. Bu da S22 serisinin 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılacağı iddiasını destekliyor. Daha önce S22 serisinin ocak ayında tanıtılması beklense de, sonrasında şirketin önceliği S21 FE modeline vereceği ve bu seriyi şubat ayında duyuracağı iddiası gündeme gelmişti.

Samsung Galaxy S22 serisiyle ilgili sızıntı ve dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin S22 Ultra modelinde S Pen’in yerleştirileceği bir yuvanın bulunacağı sızıntılarda görülmüştü. Samsung, seride de kullanacağı yeni amiral gemisi işlemcisinde AMD GPU ve ışın takibi desteğinin de bulunacağını daha önce açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER