Teknoloji

Samsung Galaxy S22 serisi için yeni iddialar

samsung galaxy s21 ultra

Samsung Galaxy S22 serisiyle ilgili haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlerin büyük çoğunluğu daha düz ekranlar, Ultra versiyon için yenilenmiş kamera tasarımı ve kamerada yapılan iyileştirmeler ile ilgiliydi. Telefonlarla ilgili yeni haberlerin merkezinde S22 ve S22 Plus’ın ön kameraları bulunuyor.

GalaxyClub sitesinin haberine göre, S22 ve S22 Plus modellerinde 10 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunacak. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Samsung üst üste dörüncü yıl Galaxy S serisinde 10 megapiksel ön kameraya yer vermiş olacak. Ultra modellerin buna dahil edilmediğini belirtmekte fayda var.

Samsung ilk olarak 2019’da Galaxy S10 serisinde 10 megapiksel ön kameraya yer vermişti. Şirket daha önce Galaxy S8 ve S9 modellerinde 8 megapiksel ön kamerayı tercih etmişti. Ön kamerada değişiklik olmasa da, Samsung’un S22 ve S22 Plus’ta arka kamera sisteminde iyileştirmeye gitmesi de bekleniyor. Her iki telefonda da 50 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kameranın eşlik edeceği söyleniyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe de Twitter’da S22 serisiyle ilgili bazı paylaşımlar yaptı. Bunlardan birinde S22 Plus’ın daha dar çerçeveli ve çentik yerine kamera deliğinin bulunduğu bir iPhone 13’e benzeyeceği belirtiliyor. Bir diğerinde S22 Ultra’da ekranın alt çerçevesinin S22 Plus’tan büyük olacağı söyleniyor. Bu paylaşımlarda görsel bulunmadığı için Samsung’un planları konusunda net bir fikir edinmek kolay olmuyor.

Bundan bir süre önce Samsung Galaxy S22 serisinde Exynos 2200 işlemcinin tercih edilmeyeceği, telefonların Avrupa’da da Snapdragon 898 işlemciyle piyasaya sürüleceği iddiası gündeme gelmişti. Ice Universe, serinin bazı bölgelerde Exynos 2200 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkabileceğini iddia ediyor. Bu konu önümüzdeki günlerde konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER