Teknoloji

Samsung Galaxy AI’ı Galaxy S22 serisine getirme fikrini değerlendiriyor

galaxy s22+ inceleme samsung galaxy s22

Samsung bu yıl tanıttığı Galaxy S24 serisini Galaxy AI adını verdiği yapay zeka özellikleriyle sunmuştu. Şirket bu özellikleri One UI 6.1 güncellemesiyle S23 FE de dahil olmak üzere S23 serisine de getirmeye hazırlanıyor. Samsung Galaxy S22 serisi yapay zeka açılımının dışında tutulmuş gibi görünse de, bu durum değişebilir.

Samsung’un mobil biriminin başkanı TM Roh, şirket hissedarlarıyla yapılan bir toplantıda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Roh, Galaxy AI özelliklerini daha eski telefonlara getirmenin yollarını aktif şekilde değerlendirdiklerini belirtti. Bu açıklama, Galaxy S22 serisinin de yapay zeka ile güçlenebileceği anlamına geliyor. Ancak şu an için bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün görünmüyor.

Galaxy AI ile sunulan özelliklerin bir kısmı bulut tabanlı olsa da, bazıları da cihaz üzerinde gerçekleştiriliyor. Bu da Galaxy S22 serisine söz konusu özellikleri getirmenin önündeki en büyük engel niteliğinde. Roh’a göre bunun gerçekleşmesi için “çok fazla çaba” gerekiyor ancak Samsung bu göreve kaynak yatırımı yapıyor.

Samsung Galaxy S22 serisinin yapay zeka akıbeti belirsiz

Kısacası Galaxy S22 serisinin Galaxy AI güncellemesini alması hâlâ belirsiz görünüyor. Bunun için çalışmalar yapılsa da, nasıl sonuçlanacağı konusunda şimdilik kesin bir şey söylenemiyor.

TM Roh ayrıca Samsung’un yuvarlanabilir ve kaydırılabilir cihazlar üzerinde çalıştığını, araştırma ve patent gibi lansman öncesi adımları istikrarlı bir şekilde takip ettiğini doğruladı. İlginçtir ki, şirket şu anda yeni form faktörlerini piyasaya sürme konusunda her zamankinden çok daha temkinli davranıyor. Çalışmalar devam etse de, Samsung bu teknolojileri piyasaya sürme konusunda acele etmiyor.

İLGİLİ HABERLER