Teknoloji

Samsung Galaxy S22 serisi dört Android güncellemesi alacak

galaxy s22

Samsung Galaxy S22 serisini tanıttığı Galaxy Unpacked 2022 etkinliğinde önemli bir duyuruyu daha yaptı. Şirket, Galaxy S22 serisinin ve diğer yeni cihazlarının dört büyük Android güncellemesi alacağını açıkladı.

Samsung tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Kullanıcılarımıza mümkün olan en iyi mobil deneyimi ve performansı yaşatma hedefimiz doğrultusunda Galaxy S22 serisinin tüm üyeleri dört nesil Android güncellemesi alacak. Artık milyonlarca Galaxy kullanıcısı en yeni özelliklerden, güvenlik ve üretkenlik araçlarından daha uzun süre boyunca faydalanabilecek. Samsung bu çabayı ürün portföyünün ve Galaxy ekosisteminin tamamına yayacak.”

Samsung’un daha fazla Android güncellemesi sözü, kullanıcıların daha uzun süre boyunca yeni özelliklerden ve gelişmiş güvenlikten faydalanacağı anlamına geliyor. Bunun telefonların kullanım süresini artırmayı ve elektronik atığa dönüştürmelerini geciktirmeyi hedefleyen sürdürülebilirlik politikasına uygun bir hareket olduğunu da söylemek gerekiyor.

Google geçtiğimiz yıl Pixel 6 serisini duyurduğunda beş yıl boyunca Android güncellemesi sunma sözü vermişti. Ancak şirket daha sonra bu sözü beş yıl boyunca güvenlik yaması ve üç yıl boyunca Android güncellemesi sunacağı şeklinde düzeltmişti.

Samsung’un bu sözü de kulağa oldukça etkileyici geliyor. Ancak bu sözün yerine getirilmesinin tahmin edilenden farklı olması da muhtemel görünüyor. Şirket, Android güncellemelerinin ve özelliklerinin cihazlara gelişinin de model ve pazara göre farklılık gösterebileceği uyarısında bulundu.

Samsung Galaxy S22 serisinin yanı sıra Tab S8 serisinin üyeleri, S21, S21 Plus, S21 Ultra ve S21 FE modelleri ile katlanabilir telefonlar Z Fold 3 ve Z Flip 3 de dört Android güncellemesi alacak.

İLGİLİ HABERLER