Teknoloji

Samsung Galaxy S22 serisinin Nesne Silgisi özelliğini eski telefonlarına götürüyor

samsung galaxy s22

Samsung Galaxy S22 serisinde Nesne Silgisi adını verdiği yeni bir fotoğraf aracını kullanıma sunmuştu. Söz konusu araç sayesinde fotoğraflardan istenmeyen gölge ve yansımaları çıkarmak mümkün oluyor. Samsung bu aracı eski telefonlarında da kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Bu özelliğin dağıtımı tam teşekküllü bir yazılım güncellemesiyle yapılmıyor. Yeni araçlar, Photo Editor için hazırlanan en son güncellemeyle sunuluyor. Bunun için uygulama ayarlarında yer alan “Labs” bölümü üzerinden bu araçları aktif hâle getirmek gerekiyor.

Android Police sitesinde yer alan habere göre, One UI 4.0 ve üstü sürümlerin yüklü olduğu Galaxy serisi telefonların neredeyse tamamında bu araçları kullanmak mümkün hâle gelmiş durumda. Galaxy S10, Galaxy A52 ve Note 10 serileri de bu grupta yer alıyor.

Kullanıcıların öncelikle Galaxy Store üzerinden Photo Editor uygulamasının en son sürümüne geçiş yapmaları gerekiyor. Doğrudan Photo Editor üzerinden güncellemeyi indirmek de mümkün. Güncellemenin ardından uygulamanın ayarlar bölümünden yeni araçlar aktif hâle getirilebiliyor.

Galaxy S22 ile sunulan Nesne Silgisi özelliğini Samsung’un diğer telefonlarında kullanmak için öncelikle ilgili fotoğrafı Photo Editor uygulamasında açmak gerekiyor. Ardından araçlar menüsü üzerinden silgi seçiliyor ve temizlenmek istenen gölge ya da yansıma üzerine işlem uygulanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER