Teknoloji

Samsung Galaxy S22 Ultra için S22 FE’den vazgeçiyor

samsung galaxy s23 fe

Güney Kore kaynaklı bir habere göre, Samsung Galaxy S22 FE modelinin geliştirme çalışmalarını durdurdu ve şirket telefonu çıkarmaktan vazgeçti. Samsung’un çip tedariğinde yaşanan problemler ve Galaxy S22 Ultra‘ya olan talep nedeniyle bu kararı aldığı belirtildi.

Ancak bu karar, Samsung’un FE telefonlarından vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Güney Koreli şirketin önümüzdeki yıl S23 serisinin ardından S23 FE modelini kullanıcıların karşısına çıkaracağı belirtiliyor.

Galaxy S22 FE’de S22 Ultra ile aynı işlemcinin bulunması bekleniyordu. Ancak S22 Ultra’nın satışlarının öngörülenden daha yüksek seyretmesi nedeniyle Samsung’un bu stratejiyi yeniden değerlendirdiği belirtildi. Şirketin 3 milyon S22 FE üretmeyi planladığı ve bu hedefin S23 FE için korunacağı ifade edildi.

Samsung’un Galaxy S22 Ultra satışlarının 10 milyona yaklaştığını ve şirketin bu nedenle üretim kaynaklarını söz konusu modele kaydırdığı belirtildi.

Samsung Galaxy S22 FE modelinden vazgeçtiği söylenen Samsung’un 2023 planları da netleşiyor gibi görünüyor. Şirketin 2023’te 13 milyon S23 Ultra satmayı planladığı, standart S23’ün ise 8.5 milyon satmasının hedeflendiği belirtildi. S23 Plus içinse 6.5 milyon satış hedefinin koyulduğu söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER