Teknoloji

Samsung Galaxy S22 etkinliğini sanal gerçekliğe taşıyor

samsung galaxy s22 tanitim tarihi

Samsung önümüzdeki çarşamba günü gerçekleştireceği Unpacked etkinlilğinde Galaxy S22 serisini tanıtacak. Bu etkinlik sanal gerçeklik ortamında da takip edilebilecek. Metaverse’e adım atanlar, etkinliği Samsung’un New York mağazasının Decentraland platformundaki versiyonu olan 837x’e gelerek takip edebilecek.

Son yıllarda sanal gerçeklikle pek haşır neşir görünmeyen Samsung’un metaverse’e olan bu ilgisinin şaşırtıcı olduğu söylenebilir. Güney Koreli teknoloji devi, Gear VR ile sanal ve artırılmış gerçeklik dünyalarına adım atan ilk şirketlerden biri olmuştu. Sanal gerçeklik deneyimini akıllı telefon üzerinden daha uygun fiyatlarla sunma motivasyonuyla yola çıkan Samsung, geçtiğimiz aralık ayında ise Gear VR’ı emekliye ayıracağını duyurmuş ve bir alternatif de açıklamamıştı.

Şirketlerin metaverse konusuna ihtiyatlı yaklaşmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Metaverse konusunda uzmanlar farklı yorumlarda bulunuyor. Facebook’un çatı şirketi Meta’nın AR ve VR girişimlerinden sorumlu biriminin 10 milyar dolar zarar etmesinin ardından Meta’nın hisseleri de yüzde 26 oranında değer kaybetmişti. Bu da tedbirli bir tavırı anlaşılır hâle getiriyor.

Ancak pek çok şirket de metaverse için iddialı yatırımlar planlıyor. Microsoft, Disney ve Nike gibi şirketler metaverse’e yoğun yatırımlar yapıyor. Sanal gerçekliğe olan ilgi bir hayli artsa da, sanal gerçeklik ürünleri hâlâ niş bir kategori olarak değerlendirilebilir.

Samsung yeni Unpacked etkinliğinde Galaxy S22 ile birlikte Galaxy Tab S8 serisi tabletlerini de tanıtacak. Etkinlik Samsung’un YouTube, Twitch, Twitter, TikTok ve Reddit hesaplarından da takip edilebilecek.

İLGİLİ HABERLER