Teknoloji

Samsung Galaxy S22 dayanıklılık testinden geçti

samsung galaxy s22

Samsung Galaxy S22 serisi bu hafta içinde gözler önüne çıkmıştı. Tanıtımın hemen ardından serinin üyeleri farklı testlerden geçmeye başladı. Galaxy S22 de PBKreviews isimli YouTube kanalında dayanıklılık testinden geçti ve parçalarına ayrıldı.

Dayanıklılık testi, telefonun 1 dakika boyunca suya daldırılmasıyla başlıyor. Bu durum telefon IP68 sertifikasına sahip olduğu için bir sorun teşkil etmiyor. Ekran çizilme testi ise S22’nin ekranının Mohs sertlik ölçüsünde sekizinci seviyede bir işlem uygulandığında derin şekilde çözüldüğünü gösteriyor.

Telefonun hem arkasını hem de ekranını Corning Gorilla Glass Victus+ cam koruyor. S22’nin arka panelinin de sekizinci seviyede uygulanan darbelerde çizildiği görülüyor.

Çerçeve, butonlar, kamera modülü ve SIM tepsisinin aynı alüminyum malzemeden yapılması, telefonun sağlam yapısal bütünlüğünü kuvvetlendiriyor. İki taraftan büküldüğünde de S22’de herhangi bir sorun olmuyor. Bu da cihazın dayanıklılık konusunda 10 üzerinden 10 puan almasını sağlıyor.

S22’nin parçalara ayırma işlemi ise cam arka panelin çıkarılmasıyla başlıyor. Arka panel, metal kamera modülüne tutturuluyor. Kamera modülünün de kasaya yapıştırıldığını belirtmek gerekiyor. Kablosuz şarj bobinine ve NFC antenine ulaşmak içinse 19 vida çıkarılıyor.

Pil kablolarını çıkarmak işlemci, RAM, depolama alanı ve üç arka kameranın bulunduğu ana devreyi serbest bırakıyor. Daha sonrasında ise telefonun üst ve alt hoparlörleri çıkarılıyor.

Ekranı değiştirmek için telefonun ana bileşenlerini çıkarmak ve ön taraftan cihazı ısıtmak gerekiyor. 3700 mAh kapasiteli pil de alkol yardımıyla çıkarılıyor. Samsung Galaxy S22 tamir edilebilirlik konusunda 10 üzerinden 7,5 puan alıyor.

İLGİLİ HABERLER