Teknoloji

Samsung Galaxy S21 tanıtım tarihi için güçlü Ocak 2021 işareti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir sonraki Samsung amiral gemisi telefonu hakkındaki söylentilerin, mevcut amiral gemisinin tanıtılmasından yalnızca bir ay sonra başlaması alışılmadık bir durum sayılmaz. Her şeye rağmen, bu söylentilerin normalden daha erken bir tanıtım tarihini de işaret etmesi sıra dışı sayılır. Şubat 2021’de tanıtılması ve bundan sonra piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S21 hakkında internette dile getirilen dedikodular tam olarak da bunu işaret ediyor. Aslında, bu son ipucuna inanılırsa, S21 serisinin tanıtımı ocak bitmeden gerçekleşecek.

Galaxy S21 serisinin normale göre daha erken gerçekleşmesi beklenen lansmanının tarihleri hakkında çok sayıda spekülasyon yapıldı. Ancak bazıları bunun en azından şubat ayı başlarında olacağını belirtmişti. Samsung, son birkaç yıldır o yıla ait Galaxy S modellerini Ş-şubat ayı içinde duyurur. Bu nedenle tanıtımın daha erkene, ocak ayına çekilmesi büyük bir değişiklik sayılabilir. İçeriden doğru bilgiler edinme konusunda oldukça itibar kazanan Jon Prosser, akıllı telefonun tanıtımı için daha erkeni işaret eden bir takvimi veriyor.

Daha önce bazı olası tarih aralıklarını duymuştuk, ama Prosser şimdi onlara kesin tarihler ekliyor. Galaxy S21, Galaxy S21 + ve Galaxy S21 Ultra’nın duyurusu, ön siparişlerin başlayacağı tarih de olan 14 Ocak’ta gerçekleşecek. Yurt dışında mağaza satışları da en geç 29 Ocak’ta başlayacak. Bu zaman aralığının Türkiye için de geçerli olmasını bekleyebiliriz. Ayrıca telefonlar için sunulacak renk seçenekleri arasında Siyah, Beyaz, Gri, Gümüş, Mor ve Pembe bulunuyor. İlginçtir ki, Altın veya Yeşil çeşitleri yok.

İçinde yaşadığımız ve oldukça öngörülemeyen dünya göz önüne alındığında, Samsung’un yıllık programında bu kadar sert değişiklikler yapması olasılık alanının tam olarak dışında sayılmaz. Bazıları bunun Apple’a karşı bir hamle olduğunu ve iPhone 12’nin gündemdeki süresini kısaltmak için yaptığını varsayıyor. Diğerleri ise, artık içinde Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold serisinin de bulunduğu ürün lansmanlarını daha düzenli bir şekilde yılın geneline yayacağını söylüyor.

Bununla birlikte daha da önemli olan, Galaxy S21’in satışa çıktığında ne gibi özelliklere sahip olacağıdır. Samsung, yeni ürünü düzgün bir şekilde geliştirmek ve test etmek bir yana, telefonun özelliklerini yinelemek için çok az zamana sahip olacaktır.

İLGİLİ HABERLER