Teknoloji

Samsung Galaxy S21 serisinin satışlarıyla güldü

samsung one ui 3.1 galaxy s21 android 12 4 mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pek çok teknoloji şirketi gibi, Samsung da küresel koronavirüs salgınını fırsata dönüştürmeyi başardı. Galaxy S21 serisinin satışlarıyla gülen Samsung, kârını 2020’nin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 46 oranında arttı.

Samsung’un 2021’in ilk çeyreğine ait finans raporu, şirketin net kârının 7.1 trilyon won (52,3 milyar TL) olduğunu gösteriyor. Ancak şirket önümüzdeki birkaç ayda ve hatta yılın geri kalanında çip tedariğinde yaşanan küresel sıkıntının kârlılığı etkileyebileceği uyarısında da bulundu.

Samsung’un kârlı DRAM bellek çipleri, şirkete para kazandırmaya devam etti. Ancak geçtiğimiz şubat ayında ABD’nin Teksas eyaletini vuran şiddetli soğuk hava dalgası, Samsung’un Austin şehrindeki fabrikasında da üretimi etkiledi. Bunun satışlara da yansıdığı belirtildi.

Yine de, başta Galaxy S21 serisi olmak üzere cihaz satışları sayesinde Samsung, tüketici elektroniği biriminin kârlılığını şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıkardı.

Samsung, akıllı telefon satışlarındaki ivmenin ikinci çeyrekte düşmesini öngörüyor. Şirket bazı bileşenler için tedarik sıkıntısı çekilebileceği uyarısını yapmayı da ihmal etmedi. Samsung, ekran paneli tarafında ise telefon, katlanabilir cihaz, tablet ve dizüstü bilgisayarlar için OLED panel üretmeye odaklanacak.

İLGİLİ HABERLER