Teknoloji

Galaxy S21 serisinin satışları Samsung’un yüzünü güldürdü

samsung 2022 uygulama yavaşlatma

Samsung, 2021’in ilk çeyreğine ait finans raporuna dair öngörülerini paylaştı. Şirket, geride kalan çeyrekteki satış gelirinin 65 trilyon won (474 milyar TL) civarında olduğunu öngörüyor. Samsung, Galaxy S21 serisinin ve elektronik ev ürünleri satışlarının yüksek olduğunun altını çizdi.

Şirketin operasyon kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44 oranında arttığı ve 9.3 trilyon won (68 milyar TL) seviyesine geldiği belirtildi. Satış rakamlarının ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 17 oranında arttığı ifade edildi.

Mobil cihaz birimi geride kalan çeyrekte şirkete 4 trilyon won (29 milyar TL) kazandırdı. TV ve ev ürünlerinin satışları da Samsung’a 2021’in ilk üç ayında önemli bir katkı sağlamış gibi görünüyor. Bunların ilk rakamlar olduğunu ve nihai raporda farklı sonuçların olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy S21 serisinin satış performansının S20 serisini solladığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin finans raporunda aradaki farka dair somut veriler görmek de mümkün olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER