Teknoloji

Samsung Galaxy S21 hakkında yeni iddia

samsung galaxy s20 s21
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un kısa süre önce tanıttığı yeni Galaxy Note 20 serisi telefonlarının kameralarında Uçuş Süresi (ToF) sensörü bulunmuyor. Güney Koreli şirketin bu tercihi sıradaki amiral gemisi telefonunda da sürdüreceği söyleniyor. İddialara göre, Samsung Galaxy S21 serisinin kamera sisteminde ToF sensörüne yer verilmeyecek.

Samsung’un bu kararının temelinde ToF teknolojisi için hâlihazırda yeterince kullanım senaryosunun olmaması bulunuyor. Buna ek olarak, Samsung’un kullandığı dolaylı TOF teknolojisinin Apple’ın tercih ettiği doğrudan ToF teknolojisine kıyasla daha az güçlü olduğuna da dikkat çekiliyor.

Apple’ın ToF teknolojisinin altında Sony’nin imzası bulunuyor. Apple ve Sony arasındaki anlaşma nedeniyle bu teknolojiden başka şirketlerin yararlanması, şu an için, mümkün görünmüyor.

Yine de, Samsung’un bu konseptten tamamen vazgeçmediği de belirtiliyor. Şirketin System LSI Business isimli biriminin dolaylı ToF teknolojisini geliştirmek adına yeni bir görüntü sensörü üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Samsung Galaxy S21 serisinde ToF sensörünün kullanılmayacağı söylense de, bu konuya temkinli yaklaşmak gerekiyor. Samsung’un piyasadaki dinamiklere göre karar değişikliğine gitmesi de ihtimal dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER