Teknoloji

Galaxy S20 serisi için önemli kamera güncellemesi

galaxy s20 samsung google

Samsung, Galaxy S20 serisinin çıkışından bu yana kullanıcıların karşılaştığı çeşitli yazılımsal problemlerin çözümü için mesai harcıyor. Söz konusu problemler arasında öne çıkanlardan birisi de, kameranın otomatik odaklama özelliğinin yavaş ve dengesiz çalışmasıydı. Bu sorun özellikle serinin amiral gemisi S20 Ultra’nın kullanıcıları tarafından dile getirilmişti.

Güney Koreli şirket, bu problemin çözümünü sonunda hazır hâle getirdi. S20, S20 Plus ve S20 Ultra için hazırlanan son yazılım güncellemesi, Kamera uygulamasının yeni ve iyileştirilmiş bir sürümünü beraberinde getiriyor. Yeni yazılımın yüklenmesinin ardından Kamera uygulamasının otomatik odaklama özelliğinin de hızlanacağı belirtiliyor.

Söz konusu güncelleme, “G98xxXXU1ATCH” sürüm numarasını taşıyor. Ortadaki “xx” bölümü, telefonun modeline göre değişiklik gösteriyor. Bu güncellemenin sadece Exynos işlemcili S20 modelleri için geçerli olduğunu belirtmekte de fayda var. Yani Türkiye’de satılan Galaxy S20’ler de bu güncellemenin kapsama alanına giriyor.

Söz konusu güncelleme, Samsung Galaxy S20 serisinin kullanıcılarına havadan (OTA) dağıtılacak. Kısa süre içinde tüm S20 kullanıcılarının yeni güncellemeye erişmesi ve iyileştirilmiş kamera deneyiminden yararlanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER