Teknoloji

Samsung Galaxy S20 Plus’a Olimpiyat makyajı

samsung galaxy s20 plus olympics edition

Samsung, Galaxy S20 Plus 5G modelinin Olympic Edition versiyonunu gözler önüne çıkardı. Adından da anlaşılacağı üzere Tokyo’da gerçekleşecek 2020 Yaz Olimpiyatları için özel olarak hazırlanan bu telefona sahip olmak ise pek kolay olmayacağa benziyor.

Galaxy S20 Plus 5G Olympic Edition, ilk etapta sadece Japonya’da satılacak. Samsung’dan şimdilik akıllı telefonun diğer ülkelerdeki akıbeti konusunda bilgi verilmiş değil. Telefonun Japonya’daki satışı da mobil operatör NTT Docomo tarafından gerçekleştirilecek. Olimpiyatlara özel Galaxy S20 Plus’ın Samsung’un ana vatanı ve Japonya’nın komşusu Güney Kore’de piyasaya çıkıp çıkmayacağı da bilinmiyor.

Sadece mat altın rengi seçeneği bulunan telefonun arka panelinin alt kısmında Olimpiyat ve Tokyo 2020’nin logoları yer alıyor. Akıllı telefon 12 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı taşıyor.

Galaxy S20 Plus Olympic Edition için ön sipariş dönemi başlamış durumda. Ancak telefonun haziran ayından itibaren sahipleriyle buluşacak. Bu özel telefona sahip olmak isteyenlerin 114 bin 840 yen (6 bin 835 TL) ödemesi gerekiyor.

Tokyo 2020, normal şartlar altında 24 Temmuz – 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecekti. Ancak küresel koronavirüs salgını nedeniyle oluşan anormal şartlar, bu önemli etkinliğin akıbetini de belirsiz hâle getirdi. Japon yetkililer etkinliğin zamanında gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtse de, mevcut küresel durum nedeniyle bunun çok kolay görünmediği söylenebilir.

Tokyo 2020’nin ertelenme ihtimali yüksek, gerçekleşmeme ihtimali ise görece daha düşük. Ancak düşük ihtimalin gerçekleşmesi durumunda, Samsung Galaxy S20 Plus Olympic Edition nadide bir koleksiyon parçası olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER