Teknoloji

Samsung Galaxy S20 ismi için beklenen doğrulama geldi

samsung galaxy s20

Samsung Galaxy S20 serisinin üyelerine dair haberler bir süredir yoğun şekilde gündemde yer buluyor. Her gün seriye dair yeni bir sızıntı çıksa da, Galaxy S20 ismine dair resmi bir işarete rastlanmamıştı. Ancak bu durum, ortaya çıkan iki yeni belgeyle değişti.

Tayvan’ın telekomünikasyon sertifika kurumu NBTC’nin veri tabanından sızan belgeler, Galaxy S20 ve S20+ isimlerini doğruluyor. Söz konusu belgelerde telefonlar için SM-G980F/DS ve SM-G985F/DS model numaraları da kullanılıyor.

Bu model numaraları, Samsung’un daha önceki amiral gemilerinde kullandığı model numaralarıyla da örtüşüyor. Model numaralarındaki F harfi, genellikle Samsung’un Güney Kore dışında sattığı ve SIM kilidi bulunmayan telefonları sembolize ediyor. DS takısı ise çift SIM desteğinin varlığını işaret ediyor.

Samsung Galaxy S20 11 Şubat’ta tanıtılacak

Resmi belgede, Galaxy S20’nin adının “Galavy S20” olarak yazılması dikkat çekiyor. Ancak bunun basit bir yazım hatasından fazlası olmadığı rahatlıkla anlaşılıyor. Samsung’un Tayland ofisi tarafından yapılan başvuruda cihazların üretim yeri olarak Güney Kore gösteriliyor.

NBTC’nin belgeleri, S20 ve S20 Plus’ın teknik özellikleri hakkında bilgi vermiyor. Akıllı telefonlarda 120Hz yenileme oranı desteğine sahip Sonsuz-O ekran ve yenilenen kamera kurulumunun bulunması bekleniyor. Telefonlarla ilgili tüm bilgileri görmek içinse 11 Şubat’a kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER