Teknoloji

Samsung Galaxy S20 FE için erken ön inceleme videosu

samsung galaxy s20 fe

Samsung Galaxy S20, özellikle de Ultra versiyonu yüksek fiyatlı ve kolay ulaşılabilir bir model değil. Şimdi Samsung, bu seri içinde daha uygun fiyatlı yeni bir versiyon çıkarmaya hazırlanıyor. 23 Eylül günü düzenlenecek Unpacked etkinliğinde resmiyet kazanmasını beklediğimiz Galaxy S20 Fan Edition ya da FE ile ilgili yeni detaylar ve ön inceleme videosu sızdı.

Aslında Samsung, Galaxy S20 FE modeliyle kendi çıkardığı orta-üst segment Galaxy A modellerine rakip bir model de çıkarıyor. Bu telefon lüks ve lüks olmayan özellikleri bir arada barındıracak. Örneğin, düz Super AMOLED ekran ve normal Galaxy Note 20 modelindeki gibi plastik arka yüzeyi bu telefonda görüyoruz. Bununla birlikte Snapdragon 865 gibi üst sınıf bir işlemci de bulunacak.

Tabii ki, bu telefonun en çekici noktası fiyatı olacak. Tabii ki, Türkiye fiyatı henüz belli değil, ancak WinFuture, telefonun Exynos 990 işlemcisi taşıyacak 4G versiyonunun 699 avro, 5G versiyonunun ise 799 avro fiyat etiketiyle çıkacağını iddia ediyor. ABD’de de benzer çizgide bir fiyat olacak, telefonun 800 dolara varan fiyatına rağmen Galaxy S20’nin başlangıç modelinden daha ucuz olacağı tahmin ediliyor.

Galaxy S20’nin Türkiye’deki tavsiye edilen satış fiyatı 7099 TL. Galaxy S20 FE’nin ise bundan çok aşağıda bir fiyattan satılmayacağını düşünüyoruz. Muhtemelen 6500-7000 TL arası bir fiyat etiketini görebiliriz.

Bu arada daha ucuz fiyat karşılığında bazı ödünler bulunacak. Kamera sistemi için “normal” nitelendirmesi yapabiliriz, daha yüksek fiyatlardaki modellerde bulunan lensleri görmüyoruz. RAM miktarı 6 GB ile sınırlı olabilir, depolama alanı da 128 GB olacak. Tabii ki, bu özellikler ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Tabii ki, S Pen olmayacak. Ancak S20 serisinde de kapasitif ekran kaleminin bulunmadığını düşünecek olursak, bunun bir kayıp olduğunu söyleyemeyiz.

Samsung Galaxy S20 FE modeli bu yılın yüksek fiyat-performans oranlı gözde telefonu olacak gibi görünüyor. Aslında Samsung’un ürün yelpazesinde orta-üst segment Galaxy A serisi telefonlar, Galaxy S10 Lite ve Galaxy Note 10 Lite var. Ancak Samsung, Galaxy S20 FE ile seçenekleri artırmak ve güncel üst sınıf özelliklere daha uygun fiyat noktasından bir seçenek sunmak istiyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER