Teknoloji

Yıllar öncesinin Samsung Galaxy S2 telefonu için Android 11 güncellemesi

samsung galaxy s2 android 11

Samsung Galaxy S2 gibi yıllar önce çıkmış bir telefon şu anda Android 11 ile çalışabiliyor. Bunu LineageOS 18.1 tabanlı bir sürüm ile gerçekleştiriyor. Güncelleme, kod desteği için biçilen ömrün sınırında çalışan cesur geliştiriciler için geçen yılın sonlarında, henüz erken bir aşamada yayınlanmıştı. Eğer elinizde bu cihaz hâlâ duruyorsa ve projenin arkasındaki geliştiricilere güveniyorsanız, bu yazılımı güvenle yükleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy S2, Android’in en son sürümü olan Android 11 ile çalışabilen bir dizi cihazdan biridir. Google geçtiğimiz günlerde Android 12 Geliştirici Önizleme sürümünü yayınlamıştı ve şu anda sadece Google Pixel cihaz sahipleri bu sürümü cihazlarına yükleyebiliyor. Android 11 tabanlı olan LineageOS 18 listesinde ise şaşırtıcı derecede çok sayıda cihaz bulunuyor. Bu cihazlardan birine sahipseniz, yakında Android 11’i çalıştırıyor olabilirsiniz.

Ortalama bir kullanıcı için mevcut bir LineageOS 18.1 sürümünü ilk kez 2020 yılının Aralık ayında gördük. XDA Developers, Samsung Galaxy S2’nin bu yazılımı kullanmaya hazır olduğunu açıkça belirtmişti. Bu, Samsung Galaxy S2’yi, Android 11 özel rom listesine göre, yazılım güncellemelerini hâlâ alabilen en eski cihaz hâline getiriyor.

Samsung Galaxy S2, 2020’nin başlarında bu onurlu yere yerleşti. O zamanlara kadar, yazılım güncellemelerinin kahramanı HTC HD2 idi. Görünüşe göre bu cihaz, en sonunda, büyük yazılım yükseltmeleri için ömrünü tüketti. Teknik olarak bu rekor Galaxy S2’nin 2019’da Android Marshmallow güncellemesini almasıyla birlikte kırılmıştı. Ancak 2020’de Android 11 güncellemesinin de gelmesiyle rekor daha da sağlamlaştırıldı.

Eğer bir yerlerde bir Galaxy S2 duruyorsa ve Android 11’in bu cihazda neler sunacağını görmek isterseniz, bu sürümü denemekte fayda var gibi görünüyor. Bu arada Samsung, Android telefon sahiplerine önümüzdeki dört yıl boyunca güncelleme desteği vereceğini de geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER