Teknoloji

Galaxy S11’in kamera sistemi için yeni ipucu

samsung galaxy s11 s20

Samsung Galaxy S11 hakkındaki sızıntılar son zamanda artmış durumda. Bu sızıntıların en yenisinin kaynağı ise Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO). Buraya sunulan bir patent başvurusu, “Bright Night” (Parlak Gece) isimli yeni kamera sensörünü gösteriyor.

Dosyadaki tanımda yeni sensörün akıllı telefon ve tabletlerde kullanılacağı belirtiliyor. Gece yapılacak çekimler için özel olarak görevlendirilen bu yeni sensörün 108 megapiksellik kamerayla birlikte Galaxy S11’de kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Samsung, “Bright Night” markasını Galaxy S10 ve Note 10 serilerinde özel gece modunu öne çıkarmak için kullanmıştı. Ancak şirket artık bu markadan donanım alanında da yararlanmayı planlıyor gibi görünüyor.

samsung galaxy s11

Samsung Galaxy S11 ile kamera sisteminde büyük değişiklikler yapacak

S11 ve S11+’ın kamera sistemleri için hazırlanan taslak tasarımlar bir süre önce ortaya çıkmıştı. Bu taslaklar, dikdörtgen bir sistem içine yerleştirilmiş beş kamerayı göstermişti. Söz konusu sistemde 108 megapiksel çözünürlüklü ana kameranın ve 5x optik zum yapabilen periskop modülün bulunması bekleniyor.

Galaxy S11 serisinin tüm modellerinde lazer otomatik odaklama özelliğinin bulunacağı söyleniyor. 8K video kaydı da Galaxy S11 serisinin kamera özellikleri arasında sayılıyor. S11’in beta kodu ise Yönetmenin Gözü, Gece Hyperlapse, Tek Çekim Fotoğraf ve Dikey Panorama gibi kamera modlarını göstermişti. Bütün bunlar, Samsung’un amiral gemisi serisinin kamerasında büyük bir yenilik yapmayı planladığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER