Teknoloji

Samsung Galaxy S11 de iPhone 11 serisinin izinden gidecek

galaxy s11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Birkaç ay sonra beklediğimiz Galaxy S11 modelinin ortaya çıkan ilk taslak fotoğrafları Samsung’un, Apple ve Google gibi telefonlarının arkasına büyük boyutlu dikdörtgen modüller yerleştiren şirketler arasına katılacağını gösteriyor. Taslak fotoğraflar 91Mobiles ve OnLeaks gibi son zamanlarda sızıntıların sıklıkla rastladığımız kaynaklar tarafından paylaşıldı.

Açık olmak gerekirse, bunlar Samsung’un resmi görüntüleri değil. OnLeaks tarafından, Samsung’un gelecek amiral gemisiyle ilgili olarak ortalıkta dolaşan dedikodulara ve sızıntılara dayanılarak oluşturuldu. OnLeaks’in hazırladığı çizimlerin doğruluk oranı genelde yüksek oluyor. Geçmişte Galaxy Note 10, iPhone 11, OnePlus 7T Pro ve diğer telefonları da tanıtılmalarında önce doğru şekilde resmetmişti. O yüzden Galaxy S11 tam olarak bu çizimlerdeki gibi olmasa bile, ona epey yakın olacağını söyleyebiliriz.

OnLeaks’in çizimlerinde ön taraftan bakıldığında Note 10’a epey benzeyen bir cihaz görülüyor. Çerçevesiz ekran, ortaya yerleştirilmiş deliğe konumlandırılmış tek bir ön kamera görüyoruz. Arkada ise işler biraz daha ilginç bir hâl alıyor. Burada beş adet kamera sensörü görüyoruz. Bunlardan bir tanesinin Samsung’un geliştirmekte olduğu 108 megapiksel çözünürlüklü yeni sensörün olduğu söyleniyor.

galaxy s11

Konuşulan diğer yeniliklerin arasında Qualcomm Snapdragon 865 işlemci de var. Bunu ABD ve belirli ülkelerde satan modellerde göreceğiz. Türkiye’de yeni Exynos işlemcili modeli göreceğiz. 2020 model telefonlarda sıklıkla göreceğimizi tahmin ettiğimiz 120Hz yenileme hızlı ekranın Galaxy S11’de de yer almasını bekliyoruz.

Samsung S serisi telefonlarını genellikle şubat ayında tanıtıyor. Yeni donanımla ilgili olarak gördüğümüz sızıntılar artmaya başladı. Şubata daha birkaç ay olduğunu düşündüğümüzde, çok daha fazla sızıntıyı beklemelisiniz. Bunlar OnLeaks’in çizimlerini ya doğrulayacak ya da boşa çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER