Teknoloji

Samsung Galaxy S10 Wi-Fi 6 destekli ilk telefonlardan biri olacak

samsung galaxy s10 wi-fi 6

Samsung Galaxy S10, Wi-Fi 6 standardının sunduğu daha hızlı Wi-Fi hızlarını destekleyen ilk akıllı telefonlardan bir tanesi olacak. Droid Life‘ın ulaştığı, Samsung tarafından hazırlanmış idari dokümanlar, yakında çıkacak telefonun üç modelinin de yepyeni Wi-Fi standardını destekleyeceğini gösteriyor.

Ne var ki, yeni akıllı telefonların hız tarafında sunacağı avantajların etkisi hemen fark edilmeyecek. Çünkü şu anda hemen hemen hiç kimsede Wi-Fi 6 destekli ağ yönlendiricisi bulunmuyor. Wi-Fi 6’nın yeniliklerinden faydalanmak için bu ürünlerden bir tane edinmelisiniz. Aynı zamanda Wi-Fi 6, cihaz özelinde çok büyük hız artışları sunmuyor. Daha çok tonlarca cihazın bağlı olduğu evlerde veya Wi-Fi şebekelerinde performansı artırmaya odaklanıyor. Bu cihazlar Wi-Fi 6’nın avantajlarını gerçek anlamda görebilecek.

Yine de, bu özelliğin varlığının geleceğe yönelik büyük bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Eğer önümüzdeki aylarda Wi-Fi 6 destekli yeni bir ağ yönlendiricisi satın alırsanız, elinizdeki Samsung Galaxy S10 ailesine mensup telefon bunu destekleyecektir.

Şimdiye kadar fazla Wi-Fi 6 destekli cihaz görmedik. Ancak Galaxy S10 bunun değişeceğinin işaretlerini veriyor. Telefonun ABD’de satılan versiyonlarında yer alacak Qualcomm Snapdragon 855 işlemci bu kablosuz ağ protokolünü destekliyor. Samsung’un Türkiye’de satacağı Galaxy S10’larda yer vereceği Exynos işlemci de bu desteği sunacaktır. Snapdragon 855’in bu yıl çıkacak birçok Android telefonunda yer alacağını düşündüğümüzde, Wi-Fi 6 da daha fazla akıllı telefonda karşımıza çıkacak demektir.

Samsung’un 20 Şubat’ta yeni telefonlarını tanıtması bekleniyor. Galaxy S10 serisi altında standart S10, daha büyük ekranlı S10+ ve daha düşük fiyatlı S10E’nin çıkacağı tahmin ediliyor. 5G versiyonunun da duyurulması, bunun da daha sonra çıkması bekleniyor. Bir de katlanabilir ekranlı modelden söz ediliyor.

İLGİLİ HABERLER