Teknoloji

Samsung Galaxy S10 da üç arka kamerayla gelebilir

samsung galaxy s10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung galaxy s10
Samsung Galaxy S9+

Samsung’un yol haritasıda öncelik Galaxy Note 9’da olsa da, bu durum sonraki duraklar hakkında haberlerin çıkması için bir engel teşkil etmiyor. Sonraki duraklar arasında en çok merak uyandıran ise doğal olarak Galaxy S10 oluyor. Dolayısıyla çıkan haberlerin merkezinde de Galaxy S10 bulunuyor. The Investor tarafından yayınlanan bir haber, Samsung Galaxy S10 hakkında ilginç bir noktayı işaret ediyor.

The Investor’ın haberine göre, Galaxy S10’un arkasında üç lensli bir kamera modülü bulunabilir. Güney Koreli bir analiste göre, şirketin bu tercihinin arkasında ezeli rakibi Apple’ın 2019’da üç arka kameraya sahip bir iPhone çıkaracağına dair haberler bulunuyor.

Haberde Galaxy S10’un kameralarıyla ilgili olarak yer alan iddialar sadece kamera sayısıyla sınırlı kalmıyor. Güney Koreli şirketin kamera kurulumuna üç boyut algılayabilen bir sensör de ekleyebileceği söyleniyor. Söz konusu sensör sayesinde yüksek çözünürlüklü üç boyutlu artırılmış gerçeklik içeriği kaydı gerçekleştirmek mümkün hâle geliyor. 3D sensörü için telefonda üç kamera bulunması bir zorunluluk olmasa da; üç kameralı kurulum gelişmiş optik yakınlaştırma, artırılmış görüntü keskinliği ve gelişmiş düşük ışık performansı gibi imkanlar sağlıyor.

Hâli hazırda üç arka kameralı akıllı telefon denince akıllara gelen tek cihaz Huawei P20 Pro oluyor. 40, 20 ve 8 megapiksel çözünürlüklü üç lensten oluşan bir arka kamera modülüne sahip telefon, fotoğraf konusunda oldukça etkileyici bir performans sergiliyor.

Samsung Galaxy S10 için 5.8 inç ekranlı standart modelin yanı sıra 6.3 inç ekranlı bir Plus versiyonun sunulması bekleniyor. Akıllı telefonun önümüzdeki yılın ocak ayında tanıtılabileceği iddia edilse de, henüz bu konuda ortada somut bir işaret bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER