Teknoloji

Samsung Galaxy S10 sızıntılarınının ardı arkası kesilmiyor

samsung galaxy s10

Samsung, 2019’un ilk büyük duyurusunu 20 Şubat’ta yapacak. Güney Koreli elektronik devi, 20 Şubat’ta ABD’nin San Francisco şehrinde gerçekleştireceği etkinlikte hem katlanabilir telefonunun nihai versiyonunu hem de Galaxy S10 serisini gözler önüne çıkaracak. Galaxy F olarak anılan katlanabilir telefonla ilgili detaylar büyük ölçüde gizli kalmayı sürdürüyor. Samsung Galaxy S10 cephesinde ise işler biraz daha farklı bir seyir izliyor.

Galaxy S10 serisine ait olduğu söylenen bazı görseller bir süre önce ortaya çıkmıştı. XDA ekibinden Max Weinbach tarafından atılan tweetler ise Galaxy S10 ile ilgili önemli detayları gözler önüne seriyor. Weinbach’a göre, Galaxy S10 tasarım bakımından Galaxy Note 9’a yakın bir yerde duracak. S10’da da Note 9’daki gibi bir hoparlör ızgarası tasarımı, gradyan duvar kağıdı efekti, birbirinden ayrı flaş ve kalp atış hızı sensörü bulunacak. Arka panelde ise Note 9’dan farklı olarak mat yerine parlak bir görünümün tercih edildiği belirtildi.

Kameralar konusunda ise Samsung’un farklı bir kombinasyon uygulayacağı söyleniyor. S10’da ana kameranın 12 megapiksel geniş açılı bir sensöre sahip olacağı ve çift diyafram genişliği değerlerinin f/1.5 ve f/2.4 olduğu belirtildi. Otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme de ana kameranın özellikleri arasında sayılıyor. 16 megapiksellik kinci kameranın ise 123 derecelik ultra geniş açılı bir sensör taşıyacağı, diyafram genişliğinin f/1.9 olduğu belirtiliyor. Bu kamerada otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme gibi özelliklerin olmadığı söyleniyor. Üçüncü arka kameranın ise sadece Galaxy S10+ modelinde bulunacağı ve hem otomatik odaklamaya hem de optik görüntü sabitleme yeteneğine sahip 13 megapiksel çözünürlüklü bir telefoto lens olacağı belirtiliyor.

Weinbach’ın paylaşımları, Galaxy S10’un bellek konfigürasyonları konusunda cömert olacağını gösteriyor. Samsung Galaxy S10 Lite’ta 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının bulunacağı belirtiliyor. Galaxy S10’da ise RAM seçeneklerinin 6 GB’ye uzanacağı ve dahili depolama alanı seçeneklerinin de 128 ile 256 GB olacağı söyleniyor. S10+’ta ise 6 ve 8 GB RAM seçeneklerine 128, 256 ve 512 GB dahili depolama alanlarının eşlik edeceği belirtiliyor. 5G destekli S10+’ta ise 12 GB RAM ve 1 TB depolama alanına sahip bir seçeneğin sunulacağı iddia ediliyor.

Samsung Galaxy S10 serisiyle ilgili bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek için 20 Şubat’ı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER