Manşetler

Samsung Galaxy S10 serisinde tersine kablosuz şarj olacak

samsung galaxy s10 tersine kablosuz şarj

Huawei Mate 20 Pro kullanıcılarına başka telefonları kablosuz olarak şarj etme imkanı veriyor. Kablosuz şarj destekli bir akıllı telefonu Mate 20 Pro’nun arkasına dokundurduğunuzda, ikincisinin pilinin gücünün bir kısmını birincisine kablosuz olarak aktarabiliyorsunuz. Mate 20 Pro’nun tersine kablosuz şarj özelliği hızlı çalışmıyor olabilir, bu durum biraz da teknolojinin yeniliğinden kaynaklanıyor. Ancak bu özelliğin belirli durumlarda hayat kurtarıcı olabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Görünüşe göre, Samsung Galaxy S10 serisi de bu özelliği barındıracak. Samsung Members topluluk sitesinde görülen bir fotoğraf, kontrol cihazı üzerindeki bazı düğmeleri gösteriyor. Bu düğmelerin her biri gösterim standında sergilenen Samsung Galaxy S10 videolarından bir tanesini açıyor. En üstteki düğme telefonun tanıtım videosunu açarken, ikincisi sinematik ekranını, diğeri de ekran içi parmak izi sensörünü gösteriyor. Bu arada giriş seviyesi Galaxy S10E modelinin parmak izi okuyucusunun kenar düğmesinde olacağını belirtelim. Dördüncü düğme Galaxy S10 modellerinin bazılarının arkasında yer alacak üçlü kamera düzenini gösteriyor. Beşinci ve son video ise telefonun tersine kablosuz şarj özelliğine değiniyor.

samsung galaxy s10 tersine kablosuz şarj

Samsung bu özelliğe Powershare adını veriyor. Bunun Mate 20 Pro’da görülen tersine kablosuz şarjdan daha hızlı olmasını beklememek gerekiyor. Bazıları bu özelliği göz boyama gibi nitelendirse de, Mate 20 Pro’dan elde ettiğimiz deneyimler, bu özelliğin bazı durumlarda epey kullanışlı olabileceğini gösteriyor. Yalnız, Galaxy S10 serisinin üyelerinin konuşulan pil kapasiteleri, Powershare özelliğinin performansı hakkında kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden olabilir. Galaxy S10E, Galaxy S10 ve Galaxy S10+’ın sırasıyla 3100 mAh, 3500 mAh ve 4100 mAh kapasiteli pillere sahip olacağı söyleniyor. 5G destekli Galaxy S10’da ise 5000 mAh kapasiteli pilin varlığından söz ediliyor. Huawei Mate 20 Pro’da ise 4200 mAh kapasiteli pil yer alıyor.

Samsung’un tanıtım videosunda sözünü ettiği tersine kablosuz şarj özelliği, 20 Şubat’ta düzenlenecek Unpacked etkinliğinde öne çıkarılacak önemli unsurlardan biri olacak gibi görünüyor. İpucu niteliğindeki fotoğrafta tamamen dolmuş bir pil simgesi dikkat çekiyor. Bu da yeni telefonların kablosuz şarj destekleyen cihazları şarj edebileceğini gösteriyor.

Gelecek ayki etkinlikte Samsung’dan; 5.8 inç ekranlı, önde ve arkada tek kamera barındıran Galaxy S10E; 6.1 inç kavisli ve önde kamera deliği bulunan ekran barındıran, arkada iki kamerası bulunan Galaxy S10 ve 6.4 inç, önde iki kamera için delik barındıran ekrana sahip olan, arkasında da üç kameranın bulunduğu Galaxy S10+’ı görmeyi bekliyoruz. Aynı zamanda Galaxy F adıyla anılan katlanabilir Samsung telefonu da beklenenler arasında yer alıyor.

Galaxy S10 serisinin 8 Mart’ta satışa sunulması bekleniyor. Galaxy S10’un 5G modelinin de 29 Mart’ta Güney Kore’de satışa sunulacağı söyleniyor. Bu telefonun Samsung Galaxy S10X adını taşıyacağı söyleniyor. Sözü edilen teknik özellikleri arasında 6.7 inç Super AMOLED ekran, 10 veya 12 GB RAM, 512 GB veya 1 TB dahili depolama alanı da bulunuyor. Bu telefonda Exynos 5100 5G modemin bulunacağı, önde iki ve arkada iki olmak üzere toplam dört kameranın yer alacağı da söyleniyor. S10X’in Güney Kore’deki çıkışından sonra ABD’ye ve diğer ülkelere de gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER