Manşetler

Samsung Galaxy S10 serisi belirgin tasarım değişiklikleriyle gelecek

Samsung Galaxy S10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S10 serisiyle ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Güney Koreli şirketin S10 ile birlikte tasarım dilinde belirgin değişiklikler yapılacağı iddiaları da yoğun biçimde dillendiriliyordu. Bu iddiaların gerçekliği en yetkili ağız tarafından doğrulandı. Samsung’un mobil biriminin CEO’su DJ Koh, Galaxy S10 serisinin belirgin tasarım değişiklikleriyle birlikte geleceğini belirtti.

Çin medyasına konuşan Koh, yeni amiral gemisi serisinin “çok belirgin” tasarım değişikliklerini beraberinde getireceğini ifade etti. Bu da Samsung Galaxy S10 serisinin Galaxy S9 ve Note 9‘dan daha farklı bir görünüme sahip olacağı anlamına geliyor. Ancak bu değişikliklerin neler olacağı hâli hazırda bilinmiyor.

Koh’un Samsung Galaxy S10 ile ilgili ipuçları bununla sınırlı kalmadı. Yeni akıllı telefonlar için “muhteşem” renk seçenekleri sunacaklarını söyleyen Samsung’un mobil birim CEO’su, bu sözleriyle şirketinin Huawei’nin yaptığı gibi paletinde değişken renklere yer vereceği iddiasını destekliyor. Bu hedef doğrultusunda kullanıcılar tarafından sevilen, ancak artık yer verilmeyen zümrüt yeşili gibi renk seçeneklerinin de geri dönebileceği belirtiliyor.

Galaxy S10 serisinin en büyük modelinde üç arka ve iki ön kameranın bulunması bekleniyor. Diğer iki modelde ise iki arka ve bir ön kameranın yer alacağı söyleniyor. Samsung’un her üç telefonda da Exynos 9820 yonga setini tercih etmesi de beklentiler arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy S10 serisi büyük ihtimalle 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde tanıtılacak. Akıllı telefonların mart ayının ortası itibarıyla satışa sunulması bekleniyor. Güney Koreli şirketin Galaxy S10 ve S10+ ile iPhone Xs ve Xs Max‘e, daha uygun fiyatlı S10 ile de iPhone XR’a yanıt vermesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER