Teknoloji

Galaxy S10 satışları zor günlerde Samsung’un yüzünü güldürdü

samsung galaxy s10 türkiye fiyatı çıkış tarihi

Samsung yatırımcılarını 2019’un ilk çeyreğinde büyük kayıplar yaşamış olabileceği konusunda uyarmıştı. Şirketin finans raporu, bu beklentinin yerinde olduğunu gözler önüne seriyor. Güney Koreli elektronik devinin kârı, 2018’in ilk çeyreğine kıyasla yüzde 60 oranında azalarak 15.64 trilyon wondan (79.8 milyar TL), 6.2 trilyon won (36.9 milyar TL) seviyesine geriledi. Bu tabloya rağmen, Samsung Galaxy S10 serisinin satışlarından oldukça memnun görünüyor.

Şirketten yapılan açıklamada; Galaxy S10 serisinin satış performansının iyi olduğunun altı çizilirken, yılın ilk çeyreğinde toplamda 78 milyon telefon ve 5 milyon tablet sevkiyatı yapıldığı belirtildi. Samsung’a göre, mobil cihaz biriminin gelirlerinde yaşanan düşüşte ana faktör olarak giriş seviyesinde ve orta segmentte konumlanan modellerin 2018 model Galaxy telefonların satışına vurduğu darbe öne çıkıyor. Samsung’un yeni telefon stratejisinde üst sınıf özellikleri A serisinin orta sınıf telefonlarında sunmak önemli bir rol oynuyor. Güney Koreli şirket, yılın ikinci çeyreğinde biraz daha fazla telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Samsung’un kârındaki düşüşün temel sebebi olarak ise bellek yongalarına olan talepteki düşüş öne çıkıyor. Bellek yongaları, şirketin gelir pastasında en büyük paya sahip. Buna ek olarak, ekranlara yönelik talebin azalması da Samsung’un bilançolarını etkileyen faktörler arasında bulunuyor. Yılın ikinci çeyreğinde bellek yongası alanında düzelme bekleyen şirket, hem sunucular için daha fazla flaş bellek satmayı hem de 256 GB veya daha üstü depolama alanına sahip telefonların sayısının artmasını öngörüyor. İşlemci ve modem yongası sevkiyatlarının arttığına dikkat çeken Samsung, görüntü sensörleri konusunda ise mevsimsel bir düşüş yaşandığının altını çizdi.

Samsung çıkışını ertelediği ilk katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold’a finans raporunda özel olarak değinmedi. Şirket sadece telefonun güncellenmiş çıkış takviminin birkaç hafta içinde duyurulacağını açıklamakla yetindi. Samsung, “esnek” ekranlı telefonların sayısının artmasına paralel olarak ekran biriminin bilançolarını da düzelebileceğini öngörüyor.

Samsung Galaxy S10, şirketin mevcut birinci çeyrek performansına rağmen, parlamayı başarmış gibi görünüyor. Bu ivmenin yılın ikinci çeyreğiyle birlikte korunup korunamayacağını görmek içinse ikinci çeyrek sonuçlarının açıklanacağı temmuz ayının sonlarına kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER