Teknoloji

Samsung Galaxy S10+ çift ön kamerayla mı gelecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung galaxy s10+
Samsung Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy S10+ henüz ufukta görünmüş değil. Ancak bu durum, telefona dair dedikoduların ve iddiaların gündeme gelmesi için bir engel teşkil etmiyor. Bu dedikoduların sonuncusunun merkezinde telefonun ön kamera kurulumu yer alıyor. İddiaya göre, Galaxy S10+ çift lensli bir ön kamera modülü taşıyacak.

Söz konusu kurulumda hangi sensörlerin kullanılacağı konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor. Ancak Samsung’un son olarak Galaxy A8 ve A8+’ta kullandığı ön kamera modülünü temel olarak alması muhtemel görünüyor. Bu sayede ön kamerayla çekilen fotoğraflarda kalite artışının yanı sıra bokeh efektinin de daha iyi uygulanabilmesi bekleniyor. Galaxy S10’un önünde ise yine sadece bir adet kameranın bulunacağı belirtiliyor.

Galaxy S10+’ın arkasında üç lensli bir kamera modülünün bulunacağı iddiası da daha önce gündeme gelmişti. Son haberler de söz konusu iddiayı destekliyor. Bu kurulumda bir adet diyafram genişliği değişen, bir adet geniş açılı ve bir adet de telefoto lensin bulunacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S10+ için konuşulan bir diğer özellik ise parmak izi tarayıcısının ekranın altına entegre edilmesi. Güney Koreli şirket, söz konusu özelliği sunabilmek için uzun süredir çalışıyor. Ekran altı parmak izi tarayıcısının da sadece S10+’ta bulunacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER