Teknoloji

Samsung Galaxy S10 parmak izi tarayıcısını güncellemeyle iyileştirecek

samsung galaxy s10 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S10 ile birlikte parmak izi tarayıcısını ekranın altına entegre etme konusunda uzun süredir yürüttüğü çalışmaların meyvesini almıştı. Ancak ultrasonik parmak izi tarayıcısının performansı konusunda gelen ilk yorumlar, bazı eksikleri işaret etmişti. Güney Koreli şirket, bu sıkıntıların üstesinden yazılım güncellemeleriyle gelmeyi planlıyor.

Samsung parmak izi tarayıcısını ekranın altına entegre eden ilk şirket değil. Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi Çinli üreticiler, daha önce geleneksel optik parmak izi tarayıcısını başarılı biçimde ekranın altına yerleştirmeyi başarmıştı. Samsung ise Çinli rakiplerinden farklı bir yolu izlemeyi seçmiş ve Qualcomm’un ultrasonik parmak izi tarayıcısı teknolojisiyle sürece sil baştan başlamayı tercih etmişti. Ultrasonik sensörün optik sensöre kıyasla güçlü yönleri olsa da, kullanıcıların yaşadığı deneyim bu güçlü yönleri boşa çıkaran eksiklikleri de ortaya koymuştu.

Samsung ultrasonik parmak izi tarayıcısının güvenilirliğine vurgu yapsa da, kullanıcılardan gelen yorumlar bu durumun her zaman istikrarlı biçimde işlemediğini gösteriyor. Ultrasonik teknolojinin yağa, kire ve çiziklere rağmen parmak izini algılayabileceği belirtilse de, kimi zaman kuru parmakların veya çizilmiş kuru bir parmağın bile tanınamadığı söyleniyor. Özellikle biyometrik doğrulama gerektiren işlemler sırasında bu tarz sorunların görülmesi, Galaxy S10 kullanıcılarını kızdırmışa benziyor.

Samsung Galaxy S10 kullanıcılarının rahatsız olduğu noktaları yazılım güncellemeleriyle düzeltmeyi planlıyor. Ultrasonik parmak izi tarayıcısı konusunda ilk çözümü sunacak güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER